ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο

-Μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καθηγητές φωνάζουν ένα μεγάλο «όχι» στον φασισμό

-Για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί το αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

-Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αντιφασιστικό χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), καθώς και μαθητές που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Σχολείων (ΣΑΣΑ) δίνουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.

PAME6

Οι διαδηλωτές αρχικά συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεύτηκαν στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συναυλία.

Από τη «σκηνή» περνούν μαθητικά συγκρότημα, ενώ από γνωστούς καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μπάμπης Στόκας και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

PAME3

Αυτή την ώρα κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου, καθώς και οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό των φόβων τυχόν επεισοδίων. Λίγο μετά τις 14:30 άνοιξε και ο σταθμός του Πανεπιστημίου, όπου δεν εξυπηρετούσε το επιβατικό κοινό κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια.

Συνεδριάζουν οι καθηγητές για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι πραγματοποίησαν πενθήμερη απεργία την περασμένη εβδομάδα και 48ωρη την τρέχουσα.

Η οικονομική κόπωση των απεργών, κάτι που διαφάνηκε από τη σταδιακή πτώση της συμμετοχής στην κινητοποίηση, πιθανόν να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην λήψη της απόφασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών και των δασκάλων.

Το απόγευμα της Πέμπτης διοικητικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητές, θα συναντηθούν στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, προκειμένου να συζητήσουν «τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και τον αναγκαίο συντονισμό των αγώνων» τους

Στις 18:00 το συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Παράλληλα, διαφορετικού χαρακτήρα είναι η δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στον Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα κατά της διαθεσιμότητας.

Τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ στόχος είναι «η αντιμετώπιση της βίας παράλληλα με την περιθωριοποίηση των απολογητών της βίας και του ναζισμού».

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει και πολιτικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα».

«Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να πούμε ένα «ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Τη συμμετοχή τους στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζουν οι καθηγητές για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα στην Πάτρα

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Με αντιφασιστικό μήνυμα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο

Κανονικά οι προσεγγίσεις πλοίων παρά τη 48ωρη απεργία των πλοηγών

Βόλος: Με δύο πορείες ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο

«Παραλύει» και η Θεσσαλονίκη