ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτές Χ.Α.: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω

Βουλευτές Χ.Α.: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω

Άγνοια για τις «εγκληματικές ενέργειες» του ναζιστικού μορφώματος δήλωσαν στις απολογίες τους οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος που βρίσκονται πλέον στις φυλακές, προσωρινά κρατούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι απαντήσεις τους έδωσαν στις ερωτήσεις των ανακριτριών δεν έπεισαν.

Οι φράσεις «πρώτη φορά ακούω για το συμβάν» και «δεν ήξερα τίποτε, το πληροφορήθηκα εκ των υστέρων» κυριαρχούν στις απαντήσεις του Μπούκουρα στις ανακριτικές ερωτήσεις.

Μάλιστα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστήριξε: «φοβόμουν και ντρεπόμουν που ο Ρουπακιάς είχε προβεί σε αυτή την πράξη» ενώ ερωτηθείς για δολοφονικές ενέργειες σε βάρος μεταναστών, απάντησε : «ανατριχιάζω με όσα ακούω, δεν με εκφράζουν όλα αυτά, δεν μου το επιτρέπει η θρησκεία μου».

boukouras

Για τα όπλα που βρέθηκαν σε σπίτια συγκατηγορουμένων του, συμπεριλαμβανόμενου του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Σ. Μπούκουρας είπε :

«Σαφώς το αποδοκιμάζω...δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του Έλληνα πολίτη και του Έλληνα βουλευτή. Ο βουλευτής πρέπει να δίνει το παράδειγμα και να συντάσσεται με τους νόμους του κράτους». Έσπευσε όμως να εισφέρει και την εκτίμηση ότι τα ευρήματα αυτά «ίσως να δείχνουν κάποιο χόμπι συλλογής όπλων».

Ενδεικτικά είναι και τα αποσπάσματα που ακολουθούν :

Ανακρίτρια: Σε συνέντευξή σας στις 2/1/2013 λέτε ότι από «το 2003 παρακολουθώ εξ αποστάσεως τη Χρυσή Αυγή ( σ.σ. ενώ στο υπόμνημά του αναφέρει ότι εντάχθηκε το 2011) και τις δράσεις της και από το 2009 έχω την τιμή να ανήκω ως απλός στρατιώτης δίνοντας πρώτες μάχες στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα απελευθερώνοντας την πρώτη πλατεία της πατρίδας μας».

Κατηγορούμενος: Επειδή στην τοπική Κορίνθιας κατέβηκα μετά τα μέσα του 2011 δεν ήμουν αποδεκτός και αρεστός από τους παλιούς υποστηρικτές -μέλη της Χ.Α., το έλεγα αυτό για να αρχίσω να κερδίζω την αποδοχή τους. Δεν ήμουν αποδεκτός επειδή προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ.

Ανακρίτρια: Στην ίδια συνέντευξη όμως παρότι νεοφώτιστος στη Χ.Α., όπως λέτε, υπερθεματίζετε υπέρ του καθεστώτος του Γεωργίου Παπαδοπούλου.

Κατηγορούμενος : Αναφέρομαι σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις της επταετίας που είναι τα αγροτικά δάνεια που έδωσε στους αγρότες για να φτιάξουν σπίτια με τον μοναδικό όρο η τουαλέτα να είναι εντός της οικίας.

Ανακρίτρια: Έχετε πει μιλώντας σε κοινό στην ΤΟ Σαλαμίνας :«δεν αποδεχόμαστε τον όρο του βουλευτή. Εκεί μέσα το μόνο που νιώθουμε είναι σιχασιά και αηδία».

Κατηγορούμενος: Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν ξευτελίσει αυτή την ιδιότητα του βουλευτή και δεν τον αποδέχομαι τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πεινάει, κρυώνει, αυτοκτονεί εγώ παίρνω 10.000 ευρώ το μήνα και να με περιτριγυρίζουν άνθρωποι μέσα στη Βουλή που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας...

Ανακρίτρια: Σχετικά με το παράγγελμα σε μια μικρή ομάδα προκειμένου να παραταχθεί σωστά με ιδιαίτερα βροντώδη φωνή «παραταχθείτε σωστά, όπως προβλέπεται. Στη Χρυσή Αυγή ήσαστε, ρε» τι έχετε να πείτε;

Κατηγορούμενος: Αναφέρεστε έξω από το στρατόπεδο, την ημέρα που έβαλαν τους μετανάστες, που ήμουν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση γιατί λίγες ώρες πριν μου είχαν κάψει το μαγαζί...ήμουν εκτός εαυτού...καταστράφηκαν οι μοναδικοί πόροι που είχα για να ζήσω .

Απολογία Γ. Γερμενή

germenis

Κατηγορηματικά όμως καταδίκασε και ο Γιώργος Γερμενής κάθε πράξη βίας όπως π.χ. τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, εναντίον μελών του ΠΑΜΕ.

«Τις καταδικάζω απερίφραστα. Και μόνο που το ακούω είναι αποκρουστικό» είπε χαρακτηριστικά ισχυριζόμενος πως έμαθε για τη δολοφονία του Π. Φύσσα από την τηλεόραση, πράξη που επίσης καταδίκασε

«Είμαι αθώος και ο μέχρι σήμερα προηγούμενος βίος μου στην κοινωνία είναι τύπος και υπογραμμός» είπε και τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί πολιτικό κόμμα και σε καμία περίπτωση οργάνωση.

Σε ερώτηση των ανακριτριών για δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου σε εκδήλωση του κόμματος στις Θερμοπύλες, στις 26.8.2012 ότι «δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο κοινοβούλιο» ο Γ. Γερμενής δήλωσε ότι για όλα φταίνε τα κανάλια. «Αισθανόμαστε οι παρακατιανοί του κοινοβουλίου. Μας βομβάρδιζαν τα κανάλια, παρότι εμείς από το Σύνταγμα είχαμε δικαίωμα να έχουμε δικό μας αντιπρόεδρο στη Βουλή», λέει ο κατηγορούμενος.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση των ανακριτριών για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου περί απόλυτης πειθαρχίας στρατιωτικού τύπου στο κόμμα, ο Γ. Γερμενής είπε: «Εννοεί την πειθαρχία κόμματος. Όπως βλέπουμε και πρόσφατα από τον Σαμαρά, όποιος δεν έχει την πειθαρχία κόμματος διαγράφεται. Εμείς δεν το έχουμε κάνει αυτό. Όλα τα κόμματα έχουν αυτή τη γραμμή, όπως έγινε και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απολογία Π. Ηλιόπουλου

iliopoulos4323

Ο Π. Ηλιόπουλος υποστήριξε:

Για τάγματα εφόδου: Εγώ στη Χρυσή Αυγή δεν έχω δει τάγματα εφόδου. Στις ανοικτές συγκεντρώσεις του κόμματος, είμαστε το μοναδικό πολιτικό κόμμα, το οποίο όταν κάνει μια πολιτική συγκέντρωση ταυτόχρονα σχεδόν αναγγέλλεται και μια αντισυγκέντρωση. Οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τη Χ.Α. είναι κάποιες ομάδες πριφρούρησης. Όπως αυτό συμβαίνει και στα υπόλοιπα κόμματα ειδικά στο ΚΚΕ... Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καταρχάς ηγετικό μέλος του κόμματος.

Για δολοφονία Παύλου Φύσσα και ότι την ακολούθησε: «Καταδικάζω απερίφραστα το γεγονός αυτό της δολοφονίας. Είμαι βέβαιος και σίγουρος ότι δεν υπήρχε από κανέναν να γίνει μια δολοφονία όταν ένα πολιτικό κόμμα που η χαμηλότερη δημοσκόπηση μας δίνει 15% θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να δοθεί τέτοια εντολή να σκοτωθεί ο Π. Φύσσας. Γνωρίζω ότι μέσα στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων υπήρχαν άτομα που εκτελούσαν υπηρεσίες επίβλεψης και ασφάλειας του κτιρίου. Οποιοσδήποτε μπορούσε να εισέλθει στο γραφείο, χωρίς να υπάρξει έλεγχος...»

pavlos

Για τις δηλώσεις του αρχηγού και ηγετικών στελεχών που αποτυπώνονται προτροπές βίας ...

«Κατάλληλος να το κρίνει το αρχειακό υλικό είναι ο Ελληνικός λαός. Ο κόσμος έρχεται πλέον και μετά την δίωξη μου, γιατί έγινα πιο αναγνωρίσιμος, μας σταματάει στο δρόμο και μας λέει μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε την Ελλάδα. Όλοι οι έλληνες έχουν τα ίδια δικαιώματα, ανεξαρτήτως της φυσικής τους κατάστασης. Αυτή είναι η άποψη μου και την υπογράφω και με χέρια και με πόδια. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ βία, δεν την αποδέχομαι για κανένα λόγο στη ζωή μου».

«Ο Μιχαλολιάκος σέβεται τους θεσμούς και τα όργανα του κράτους, τις δημοκρατικές διαδικασίες και για αυτό σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή και την κάθοδο του κόμματος στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις. Σαν άνθρωπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ βία και από τις γενικότερες συζητήσεις που έχουμε κάνει είναι εναντίον της. Σε εκατοντάδες ομιλίες προτρέπει σε μη βία...».

Διαβάστε είσης:

Εντολή για δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι τον Απρίλη

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Δεν μας λυγίζετε παλιοσκουπίδια

Στις φυλακές οδηγούνται Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας

Καρέ-καρέ η επίθεση χρυσαυγιτών κατά δημοσιογράφων

Στις φυλακές Ναυπλίου ο Μπούκουρας, στον Κορυδαλλό Γερμενής-Ηλιόπουλος