ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή για δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι τον Απρίλη

Εντολή για δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι τον Απρίλη

Αναζητείται φόρμουλα ώστε να απαγορευτεί η κάθοδος της Χ.Α. στις Ευρωεκλογές

Μετά και το νέο κύμα συλλήψεων Χρυσαυγιτών βουλευτών, η κυβέρνηση φαίνεται πως εκτελεί βήμα- βήμα τις εντολές που έχει πάρει από την Ευρώπη αλλά και το πανίσχυρο αμερικανο-εβραϊκό λόμπι για «να τελειώνει με την Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Βρυξέλλες εκφράζουν πλέον ανοιχτά την ανησυχία τους σε Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Θεωρούν ότι το πρώτο δυνατό χτύπημα κατά της Ευρώπης, πρέπει να το αναμένει στις προσεχείς ευρωεκλογές από την Ελλάδα με την άνοδο ακραίων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Φυσικά τέτοιες πολιτικές δυνάμεις υπάρχουν ανά την ευρωπαϊκή ήπειρο, ωστόσο στην περίπτωση της χώρας μας ο προβληματισμός κοινοτικών αξιωματούχων είναι διπλός καθώς η Χ.Α. δείχνει να συντηρεί τα ποσοστά της παρά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις συλλήψεις των στελεχών της με την κατηγορία της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Φοβούνται στην Ευρώπη ότι αν η Χ.Α. συμμετέχει στις ευρωεκλογές, είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να αποσπάσει ένα αξιοσημείωτο εκλογικό ποσοστό, τόσο υψηλό ώστε να είναι αρκετό για να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γενικότερα στην εικόνα της Ευρώπης.

Με άλλα λόγια οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι με δεδομένη την πιθανή ενδυνάμωση της Χ.Α. στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι πιθανό να βρουν μπροστά τους το πρόβλημα και να έχουν να αντιμετωπίσουν τους Χρυσαυγίτες βουλευτές μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι Βρυξέλλες πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία των συλληφθέντων χρυσαυγιτών το συντομότερο δυνατό, εν μέσω της Ελληνικής Προεδρίας προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, όπως λένε.

Έτσι δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο η δίκη να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τα τέλη Απριλίου ή ίσως και νωρίτερα, όπως εκτιμούν κάποιοι.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι Ευρωπαίοι πιέζουν και για κάτι ακόμα: ότι όπως συνέβη στην περίπτωση της αναστολής χρηματοδότησης του κόμματος, έτσι και να υπάρξει αναστολή της νομικής δυνατότητας του κόμματος να συμμετέχει στις ευρωεκλογές μέχρι να βγει το πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Η πρεμούρα της Ευρώπης είναι να ΜΗΝ συμμετέχει η Χ.Α. στις επικείμενες ευρωεκλογές, και μάλιστα η απόφαση αυτή να επιβληθεί ξαφνικά ώστε να πιαστεί η Χ.Α. εξ απήνης ώστε να μην έχει χρόνο να κατέλθει με άλλο όνομα στην εκλογική αναμέτρηση. Κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του Πρωθυπουργού, ο οποίος δέχεται και αντίθετες εισηγήσεις που λένε ότι αν προβεί σε μία τέτοια απόφαση είναι πιθανό να ενισχύσει ακόμα περισσότερα τα ποσοστά της Χ.Α. στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου θα έχει χρόνο να προετοιμαστεί να συμμετέχει με διαφορετική ονομασία να χρειαστεί.

Το βέβαιο είναι ότι η Ευρώπη ανησυχεί πολύ, και ότι τρέμει στην ιδέα να εμφανιστούν στο Ευρωπαϊκο κοινοβούλιο κεφάλια ξυρισμένων Χρυσαυγιτών Ευρωβουλευτών...

Διαβάστε επίσης:

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει Σαμαρά!

Στις φυλακές οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (pics+vids)

Στις φυλακές Ναυπλίου ο Μπούκουρας, στον Κορυδαλλό Γερμενής-Ηλιόπουλος

Ύποπτοι για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων Γερμενής και Ηλιόπουλος

Ένταση έξω από το Εφετείο μεταξύ Κασιδιάρη και δημοσιογράφων(pics&vid)