ΕΛΛΑΔΑ

Συμπλοκές με τραυματίες στα επεισόδια στο Σύνταγμα

Συμπλοκές με τραυματίες στα επεισόδια στο Σύνταγμα
Μάχες σώμα με σώμα, το κέντρο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη...

Σοβαρά επεισόδια και ένταση στιγματίζουν για ακόμα μια φορά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι κεντρικοί δρόμοι θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι νόμιζαν σύμφωνα με μαρτυρίες ότι είναι ακροδεξιός.

Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίοι απαντούν με εκτεταμένη ρήψη χημικών.

Λίγο μετά τις 12:30 η ογκώδης πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στο Σύνταγμα. Δυνάμεις των ΜΑΤ «περίμεναν» τους διαδηλωτές στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ ο φράχτης είχε στηθεί στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ζαλοκώστα.

Τραυματίες κατέφυγαν στο Μετρό του Συντάγματος που μετατράπηκε και πάλι σε σταθμό πρώτων βοηθειών. Οι εργαζόμενοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την είσοδο με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδο των ΜΑΤ.

Ένταση επικράτησε όταν το μπλοκ με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έσπρωξαν το τείχος που έχει στηθεί επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών απωθώντας τους διαδηλωτές.

Ένταση σημειώθηκε και στα Προπύλαια όπου είχαν συγκεντρωθεί μαθητές και φοιτητές για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, με τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά, σπρώχνοντας τους κουκουλοφόρους προς τη Σταδίου.

Κλειστές είναι οι οδοί: Βασ. Σοφίας (κάθοδος), Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασ. Αμαλίας και Φιλελλήνων.

Καρέ καρέ προσαγωγή διαδηλωτή από δυνάμεις των ΜΑΤ


Διαβάστε επίσης: Επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Σύνταγμα