Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του lockdown

Αυστραλία: Βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του lockdown
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΑΡ

Διαδηλωτές κατά του lockdown συγκρούστηκαν με αστυνομικούς σε Μελβούρνη και άλλες πόλεις της Αυστραλίας.

Διαδηλωτές κατά του lockdown για τον κορονοϊό συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη Μελβούρνη και άλλες πόλεις της Αυστραλίας, καθώς κυβέρνηση θέτει σε ισχύ νέα μέτρα λόγω νέας έξαρσης κρουσμάτων.

Οι διαδηλώσεις στη Μελβούρνη έλαβαν χώρα αφού ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους, ανακοίνωσε πως το lockdown στην πόλη θα επεκτεινόταν και στο σύνολο της πολιτείας, η οποία κατέγραψε 77 νέα κρούσματα το Σάββατο. Πάνω από 700 επιπλέον αστυνομικοί απεστάλησαν για τον περιορισμό της διαδήλωσης, με εικόνες και βίντεο να αναρτώνται στα social media.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί έκαναν περιπολίες στους δρόμους και μπλόκαραν τα μέσα μεταφοράς στο Σίδνεϊ, για να αποτρέψουν προγραμματισμένη διαδήλωση. Αξιωματούχοι ανέφεραν συνολικά 886 κρούσματα στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας, με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών στο Σίδνεϊ.

Σημειώνεται πως το Σίδνεϊ, μια πόλη 5 εκατ. κατοίκων, είναι σε lockdown εδώ και εβδομάδες- και το Σάββατο πάνω από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους του, ενώ τα τρένα προσπερνούσαν τους μεγάλους σταθμούς, επιπρόσθετα σε άλλα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και στο Μπρίσμπεϊν.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις