LIVE STREAMING

Live blog: Ο μεγαλειώδης αποχαιρετισμός της Βασίλισσας Ελισάβετ - Στην βασιλική κρύπτη η σορός της

Newsbomb

Όλος ο πλανήτης παρακολούθησε το «ύστατο χαίρε» στη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Το τελευταίο αντίο στην επί 70 χρόνια μονάρχη του λέει σήμερα (19/9) το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ηγέτες του κόσμου στο Λονδίνο για την τελετή. Ο βασιλιάς Κάρολος και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι στο επίκεντρο.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών, στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία. Για περισσότερο από μια εβδομάδα το Ηνωμένο Βασίλειο και οι χώρες της Κοινοπολιτείας θρήνησαν τη μακροβιότερη μονάρχη της ιστορίας, με τη βασιλική οικογένεια να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ο – μέχρι πρότινος – πρίγκιπας Κάρολος είναι πλέον ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ ενώ η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ σήμερα (19/9) θα είναι ένα ακόμα γεγονός που θα περάσει στην ιστορία.

Το αβαείο του ΟυέστμινστερΑΡ

Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο βρίσκονται στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας, σήμερα Δευτέρα. Το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου θα τελεστεί η κηδεία, μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 άτομα. Η αστυνομία έχει σχεδιάσει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αυστηρότερα από εκείνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που διοργανώθηκαν στο Λονδίνο.

Πρόκειται για την πρώτη κηδεία δημοσία δαπάνη ύστερα από εκείνη του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων στη βρετανική πρωτεύουσα ξεχωρίζουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε στις 8:30 ώρα Ελλάδας, και πλέον ξεκινά η διαδικασία για την τελετή η οποία θα γίνει στο Αββαείο του Ουέστμινστερ παρουσία 2.000 ανθρώπων…

Η Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Τζορτζ και τη ΣάρλοτΑΡ

Μετά την κηδεία στο μεσαιωνικό αβαείο όπου παντρεύτηκε και στέφθηκε βασίλισσα η Ελισάβετ, το φέρετρό της συνοδεύτηκε από τις ένοπλες δυνάμεις με στολές και μέλη της οικογένειάς στην Αψίδα Wellington κοντά στο Hyde Park.

Εκεί, τοποθετήθηκε σε μια νεκροφόρα και οδηγήθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ - όπου η Ελισάβετ πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της. Στο Ουίνδσορ πραγματοποιήθηκε μια ακόμα πομπή και ακολούθησε τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Εκεί κηδεύτηκε με τον εκλιπόντα σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, σε μια ιδιωτική οικογενειακή τελετή.

Δείτε LIVE εικόνα από το Λονδίνο

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν…

19:13
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ και ο Χάρι με την Μέγκαν εγκαταλείπουν το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου 

19:11
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Η στιγμή που ο Πρίγκιπας Τζορτζ κοιτάζει τον πατέρα του Ουίλιαμ ενώ παρακολουθούν το φέρετρο της Βασίλισσας να κατεβαίνει στη βασιλική κρύπτη

18:51
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Το φέρετρο της Βασίλισσας κατεβαίνει στη βασιλική κρύπτη

18:32
Διαμαντόπουλος Χρήστος

«Μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον»: Ο κοσμήτορας του Ουίνδσορ ανοίγει την τελετή και αποτίει φόρο τιμής στην Ελισάβετ.

18:28
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Live εικόνα μέσα από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

18:25
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Ο «Ψαλμός 121» ακούγεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που περιλαμβάνει τη φράση «ο Κύριος θα σε προστατεύσει από κάθε κακό»

18:25
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ τοποθετήθηκε στο βάθρο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

18:20
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

18:17
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Η βασιλική οικογένεια συνοδεύει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

18:12
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Στο Ουίνδσορ το αγαπημένο άλογο της βασίλισσας, η Έμμα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved