ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες καταστροφής στο Τέξας - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές (vids)

Εικόνες καταστροφής στο Τέξας - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές (vids)

Τη ζωή σε τουλάχιστον 20 άτομα στις ΗΠΑ και στο Μεξικό, στοίχισαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν μεγάλο μέρος του Τέξας, αλλά και της Σιουδάδ Ακούνια κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Το Τέξας, η Οκλαχόμα και, λίγο νοτιότερα, το Μεξικό, πλήττονται εδώ και αρκετές ημέρες από ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες. Τη Δευτέρα (25/5), ανεμοστρόβιλοι ξερίζωσαν δέντρα και κατέστρεψαν πολλά σπίτια και στις δύο χώρες. Στο Μεξικό, στην πόλη Σιουδάδ Ακούνια, ανεμοστρόβιλος σκότωσε 13 ανθρώπους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Περισσότερα από 25 εκατοστά βροχής έπεσαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών στην πόλη του Χιούστον αργά χθες το βράδυ, προκαλώντας τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στην πόλη εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μάλιστα ότι πολλές δεκάδες θεατές παγιδεύτηκαν στο Toyota Center όπου διεξήχθη ο τέταρτος αγώνας της σειράς Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Χιούστον Ρόκετς για τα ημιτελικά του NBA.

Και μπορεί το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το γήπεδο να μην επλήγη από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τη δήμαρχο Ανίζ Πάρκερ, ωστόσο οι θεατές, μετά το τέλος του αγώνα, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται αυτοκίνητα, εγκαταλειμμένα σε πλημμυρισμένους δρόμους, ενώ ορισμένοι οδηγοί παγιδεύτηκαν μέσα στα οχήματά τους.

texas8 copy

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ, δήλωσε πως 24 κομητείες έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις σαρωτικές πλημμύρες «απόλυτα καταστροφικές», αλλά και να συγκρίνει την ισχύ των βροχοπτώσεων με τσουνάμι.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, αναγκάζοντας 2.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις περιοχές των Τέξας, Σαν Μάρκος και Γουίμπερλει, κοντά στον ποταμό Μπλάνκο, που κινδυνεύει με υπερχείλιση, ενώ οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν βυθιστεί στο νερό.

texas7

«Ζητούμε από όσους είναι στο σπίτι να παραμείνουν εκεί. Αν χρειαστεί να οδηγήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσετε με τους επικεφαλής σας. Δεν αξίζει αν μπορείτε να μείνετε στο σπίτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών καλώντας τους οδηγούς να μην μεταβούν στην εργασία τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την κοινή γνώμη συγκλονίζει η υπόθεση της 18χρονης Αλίσα Ρενέ Ραμίρεζ, η οποία έχασε τη ζωή της ενώ επέστρεφε από τη γιορτή τελειόφοιτων στο σχολείο της, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα, δε, με τις αρχές, στην κομητεία Χέις του Τέξας αγνοείται επίσης η τύχη δώδεκα ανθρώπων...

Σχετικές ειδήσεις