ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ μίλησε με τον Ερντογάν για το προσφυγικό και η Χουριέτ λέει ότι τον ευχαρίστησε

Η Μέρκελ μίλησε με τον Ερντογάν για το προσφυγικό και η Χουριέτ λέει ότι τον ευχαρίστησε

Σε συνεχή επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας οι δύο ηγέτες μίλησαν για την προσφυγική κρίση και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα.

Στη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία, αναφέρει η Χουριέτ ο κ. Ερντογάν είπε στη κ. Μέρκελ ότι θα πρέπει όχι μόνο η ευρωπαϊκή κοινότητα αλλά και η διεθνής να μοιραστεί το βάρος των προσφύγων. Σύμφωνα με τα γραφόμενα της εφημερίδα ο Τούρκος Πρόεδρος θύμισε στην καγκελάριο ότι η Τουρκία έχει ήδη επωμιστεί τη φιλοξενία 2 εκατομμυρίων Ιρακινών και Συρίων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε κατά την Χουριέτ ότι η Γερμανία αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας και αναγνώρισε ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή στήριξη και ανάληψη ευθύνης από μέρος της Ενωσης για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Το να συνεχίσουμε το διάλογο με την Τουρκία είναι σημαντικό, φέρεται να είπε η κ. Μέρκελ για να τεθεί υπό έλεγχο το μεταναστευτικό κύμα.

Είναι άξιο απορίας βέβαια το ότι δεν έγινε καμία μνεία για τις συνεχείς διελεύσεις μεταναστών και προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά και την τεράστια «μπίζνα» που έχει στηθεί στα παράλια της Τουρκιάς. Οι διακινητές δρουν ανεξέλεγκτοι, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες και επίσημες καταγγελίες ότι οι Τουρκικές Αρχές κάνουν τα «στραβά μάτια».

Σχετικές ειδήσεις