ΚΟΣΜΟΣ

ΝΒC: Νεκρός ο γιος του Μπιν Λάντεν

ΝΒC: Νεκρός ο γιος του Μπιν Λάντεν
AP images

Τον θάνατο του γιου του Μπιν Λάντεν Hamza ανακοίνωσε ρεπορτάζ του NBC επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο Hanza θεωρείτο από πολλούς ως ο διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην  τρομοκρατία.

Οι πηγές του NBC αρνήθηκαν να σχολιάσουν πότε ή που πέθανε ο Μπιν Λάντεν και αν η επικήρυξη του 1.000.000 δολαρίων από τον Μάρτιο συνέβαλε σε αυτό.

Με αφορμή το ρεπορτάζ του NBC η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, χωρίς προς ώρας να επιβεβαιώνεται επίσημα. Για το θέμα ερωτήθηκε και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος όμως αρνήθηκε να τοποθετηθεί.

Στην τελευταία του δημόσια δήλωση ο Hamza εξαπέλυσε απειλές κατά της Σαουδικής Αραβίας και κάλεσε τους Άραβες σε επανάσταση. Επιστολές που είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο όπου βρέθηκε και εκτελέστηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011 έδειχναν πως τον προόριζε για διάδοχό του. «O Hamza προετοιμάζεται για ηγετικό ρόλο στην οργάνωση του πατέρα του» και «με το Ισλαμικό κράτος να καταρρέει ο Hamza είναι το πρόσωπο που μπορεί να επανενώσει τους τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο» δήλωσε το 2017 πρώην πράκτορας του FBI και ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας.

Ο Hamza εκτιμάται πως γεννήθηκε περίπου το 1989. Ο πατέρας του βρέθηκε στο Αφγανιστάν το 1996 και κήρυξε τον πόλεμο κατά των ΗΠΑ. Τότε ο Hanza πήγε μαζί του και εμφανιζόταν στα βίντεο της al Qaeda.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ελλάδα όπως... Αφρική - Καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς

Μιχαηλίδου: Το επίδομα τοκετού 2.000 ευρώ θα δίνεται σε όλους - Ποιοι εξαιρούνται