Γερμανία: Δεν υπάρχει «κρυφή ατζέντα» κατά της Βρετανίας

Newsbomb

Η Βρετανία παραμένει σημαντικός εταίρος της Γερμανίας, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ, στο Λονδίνο.

Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «κρυμμένη ατζέντα εναντίον του Σίτι του Λονδίνου» και προσφέρθηκε να άρει όλες τις διενέξεις στις σχέσεις Γερμανίας-Βρετανίας μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θεωρούμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον (. . .) να έχουμε έναν ισχυρό τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εδώ στην πόλη του Λονδίνου», τόνισε ο κ. Βεστερβέλε.

«Θα οφείλαμε να μείνουμε ενωμένοι, να σταθούμε πλάι-πλάι και θα έπρεπε να οικοδομήσουμε γέφυρες ανάμεσά μας μετά την τελευταία σύνοδο. Αυτή είναι η δική μου προσφορά και η δική μου χειρονομία», προσέθεσε.

Η Βρετανία ήταν η μοναδική χώρα η οποία δεν συναίνεσε στη συμφωνία της ΕΕ για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, δημιουργώντας αμφιβολίες σχετικά με το εάν και κατά πόσον η Βρετανία θα πρέπει να απομονωθεί στις τάξεις της Ένωσης, όπως και κατά πόσον αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τον χρηματοοικονομικό τομέα στη χώρα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved