ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Δεκάδες νεκροί κι ανυπολόγιστες καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις (pics+vids)

Ιαπωνία: Δεκάδες νεκροί κι ανυπολόγιστες καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις (pics+vids)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο τυφώνας Χαγκίμπις -ο χειρότερος που έχει πλήξει την χώρα εδώ και δεκαετίες- χτύπησε ανελέητα την Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που μετέδωσε το BBC, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 37 και οι αγνοούμενοι τους 20.

Παράλληλα έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι.

Πλέον ο τυφώνας έχει αποδυναμωθεί και έχει απομακρυνθεί από τη στεριά αλλά έχει αφήσει πίσω του την καταστροφή.

Χιλιάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιώτες προσπαθούν πλέον να φτάσουν αυτούς που είναι παγιδευμένοι στη λάσπη και τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Οκτώ επαρχίες της Ιαπωνίας έχουν πληγεί. Στην επαρχία Ναγκάνο, οι διασώστες αναζητούν επιζώντες στο νερό το οποίο τους φτάνει στη μέση.

Ένα αμαξοστάσιο στο Ναγκάνο πλημμύρισε, βυθίζοντας τα τρένα στο νερό.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, οι διασώστες πλέον εστιάζουν τις προσπάθειές τους στα σπίτια που έχουν απομονωθεί από τις πλημμύρες και αναζητούν όσους αγνοούνται».

Γύρω στις 92.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα και άλλα 120.000 δεν έχουν νερό.

Περισσότεροι από 7.000.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια του.

Η πρωτεύουσα Τόκιο, έμεινε σχεδόν αλώβητη από τον τυφώνα αλλά πολλές άλλες πόλεις πλημμύρισαν. Περισσότερο από ένα μέτρο νερό έπεσε στην πόλη Χακόνε, το περισσότερο που έχει ποτέ καταγραφεί στην Ιαπωνία, εντός 48 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα ο τυφώνας Φαξάι έσπειρε την καταστροφή στην Ιαπωνία, προκαλώντας ζημιές σε 30.000 σπίτια, τα οποία δεν είχαν προλάβει να επισκευαστούν πριν το πέρασμα του Χαγκίμπις.

Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK εικονίζουν ένα ελικόπτερο να διασώζει κατοίκους παγιδευμένους πάνω σε σκεπές σπιτιών στη Ναγκάνο.

Όμως ένας 70χρονος, καθώς προσπαθούσε να αναρριχηθεί, να φθάσει στην καμπίνα ελικοπτέρου στο Ιουάκι, στη νομαρχία Φουκουσίμα, βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από ύψος 40 μέτρων, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος στο Τόκιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Ο Άσαντ συμφώνησε με τους Κούρδους - Στέλνει στρατό για να αναχαιτίσει την Τουρκία (pics)

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κλείδωσε» ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς - Ανατροπή με δικαιούχους και ποσά

Σχετικές ειδήσεις