Λιβύη: Πότε θα καταθέσει επίσημο αίτημα για στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία

Newsbomb

ASSOCIATED PRESS

Έτοιμη είναι η Άγκυρα να προωθήσει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, μόλις ξαναρχίσει τις εργασίες της στις 7 Ιανουαρίου 2020, το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (26/12/2019) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Ελπίζω ότι θα το επικυρώσουμε στο κοινοβούλιο στις 8 ή 9 Ιανουαρίου και έτσι θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση» της Λιβύης, είπε.

Σε συνέχεια των δηλώσεων Ερντογάν, η Λιβύη διευκρίνισε πότε θα καταθέσει επισήμως αίτημα για στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Φάτι Μπασάγα της κυβέρνησης της Λιβύης (GNA) δήλωσε πως αυτό θα γίνει εάν κλιμακωθεί ο πόλεμος στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, προσπαθούν να καταλάβουν την Τρίπολη από τον Απρίλιο.

«Αν η κατάσταση κλιμακωθεί, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε την Τρίπολη και τους κατοίκους της», είπε ο Φάτι Μπασάγα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τύνιδα.

Η Τουρκία έχει ήδη στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην GNA, παρά το εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ, σύμφωνα με μια έκθεση του Οργανισμού που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters τον περασμένο μήνα. Ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Τυνησία την Τετάρτη, για να συζητήσει τρόπους συνεργασίας για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη. σήμερα, είπε ότι η Τουρκία και η Τυνησία συμφώνησαν να στηρίξουν την GNA.

Διαβάστε επίσης:

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη

Reuters: Με ποιες χώρες φέρνει αντιμέτωπη την Τουρκία η συμφωνία με την Λιβύη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved