ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε πτήση της Ryanair: «Λιποθύμησαν 4 επιβάτες»

Τρόμος σε πτήση της Ryanair: «Λιποθύμησαν 4 επιβάτες»

Επιβάτης καταγγέλλει ότι βίωσε μια «πτήση κόλαση», κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις επιβάτες λιποθύμησαν, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου - Τι απαντά η εταιρεία

Ο Σον Πίνκερτον ήταν ένας από τους επιβάτες πτήσης της Ryanair από τη Βουδαπέστη προς το Εδιμβούργο, στις 31 Ιανουαρίου.

Ο 27χρονος δήλωσε ότι άνθρωποι άρχισαν να λιποθυμούν περίπου μία ώρα μετά την απογείωση. Το πρώτο θύμα ήταν μια 17χρονη, στην οποία χρειάστηκε να γίνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πίνκερτον στην Scottish Sun.

Στη συνέχεια κατέρρευσε ένας ακόμη επιβάτης, ακολούθησε η λιποθυμία του 27χρονου και έπειτα έχασε τις αισθήσεις του ένας ακόμη άνθρωπος.

«Όλοι είχαν πανικοβληθεί και δεν ξέραμε πραγματικά τι συνέβη. Σε κάνει να μην θες να ταξιδέψεις με αεροπλάνο ξανά. Ήταν μια πτήση κόλαση», δήλωσε ο 27χρονος. Σύμφωνα με τον Πίνκερτον, το πλήρωμα καμπίνας έβγαλε «τεράστιες» φιάλες οξυγόνου και ήταν στον διάδρομο, κάνοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε εκείνους που το χρειάζονταν. «Υπήρχε πρόβλημα με το αεροσκάφος» «Λιποθύμησα και χρειάστηκα μάσκα οξυγόνου. Έπειτα, έπαθα σοκ και άρχισα να τρέμω», περιέγραψε ο Πίνκερτον, που απαιτεί να αποζημιωθεί έπειτα από την τραυματική εμπειρία του, ενώ υποστηρίζει ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το αεροσκάφος. «Κάτι σοβαρό πήγαινε στραβά με αυτή την πτήση. Ο κόσμος ανησυχούσε ότι δεν υπήρχε αρκετό οξυγόνο. Δεν ξέρω γιατί δεν άλλαξε διαδρομή για να προσγειωθεί νωρίτερα», δήλωσε.

Ο 27χρονος επρόκειτο να ταξιδέψει σε Μαδρίτη και Πολωνία τους επόμενους μήνες.

Όμως τώρα λέει: «Δεν θέλω να ξαναμπώ σε αεροπλάνο. Ήταν κάτι που έμοιαζε βγαλμένο από ταινία».

Η απάντηση της εταιρείας

Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου επιβεβαίωσε στον Independent πως πλήρωμα αεροσκάφους έκανε αίτημα για πρώτες βοήθειες και ότι ιατρική ομάδα ήταν διαθέσιμη όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος.

«Το πλήρωμα αυτής της πτήσης από τη Βουδαπέστη στο Εδιμβούργο ζήτησε εκ των προτέρων ιατρική βοήθεια στην προσγείωση, γιατί δύο πελάτες ασθένησαν», δήλωσε εκπρόσωπος της Ryanair στον Independent. «Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά και γιατροί υποδέχθηκαν αυτούς τους πελάτες για περαιτέρω φροντίδα», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το αεροσκάφος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός σε πτήση - Επιστρέφει εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης (vid)