ΚΟΣΜΟΣ

Προκλήσεις δίχως τέλος: «Συνθήκες Άουσβιτς στον Έβρο» λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Προκλήσεις δίχως τέλος: «Συνθήκες Άουσβιτς στον Έβρο» λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
Associated Press

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών της Άγκυρας, καθώς επιχειρούν με κάθε τρόπο να πείσουν τόσο το κοινό της Τουρκίας όσο και τη διεθνή κοινότητα πως στον Έβρο η Ελλάδα πυροβολεί και ξυλοκοπεί μετανάστες.

Αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας τη γνωστή πλέον μέθοδο της διασποράς fake news, η προπαγάνδα πάει σε άλλο επίπεδο και η Τουρκία προκαλεί μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Ειδικότερα, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν σε ανάρτησή του στο Τwitter έφτασε ακόμη και στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με το Άουσβιτς, ποστάροντας μάλιστα φωτογραφίες που επανειλημμένα έχουν προβληθεί από τουρκικά ΜΜΕ ως μέσα προπαγάνδας.

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (σ.σ. τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Εβρου). Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους», γράφει στην ανάρτησή του ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Μάλιστα, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει στην ανάρτησή του και τους επίσημους λογαριασμούς τόσο του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, όσο και της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τούρκοι σκηνοθετούν πυροβολισμούς και οι μετανάστες χασκογελούν

Όπως παρουσιάζει ο ΑΝΤ1, τα σκήπτρα κρατάει το κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRT, που στην αγγλόφωνη πλατφόρμα δημοσιεύει βίντεο στο οποίο δείχνει δήθεν ταλαίπωρους μετανάστες να έχουν επιστρέψει στη χώρα από την Ελλάδα έχοντας ξυλοκοπηθεί και να είναι χωρίς ρούχα.

Τα ντοκουμέντα όμως, δείχνουν τους ίδιους μετανάστες λίγα λεπτά μετά να φορούν τα ρούχα τους και να κρατούν ακόμη και τα κινητά τους. Ο δημοσιογράφος του TRT δε, δίνει ρεσιτάλ υποκριτικών ικανοτήτων αφού εμφανίζεται να πέφτει στο έδαφος ουρλιάζοντας πως οι Έλληνες ρίχνουν πυροβολισμούς προς πάσα κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: Το Newsbomb.gr στον Έβρο: Οδοιπορικό στα περάσματα του ποταμού - «Σφραγίζει» όλα τα σημεία η Ελλάδα

Το κωμικοτραγικό, όμως, είναι πως μαζί του πέφτουν στο έδαφος και μετανάστες, δήθεν για να προστατευθούν, οι οποίοι ωστόσο χασκογελούν, φανερώνοντας το σκηνοθετημένο του πράγματος.

Την ίδια ώρα, στα social media ανέβασαν το μετά της ζωντανής σύνδεσης όπου τα άτομα αυτά πανηγυρίζουν φωνάζοντας «ζήτω η Τουρκία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Όλος ο Ελληνισμός στα σύνορα – Έφτασε ειδική ομάδα της αστυνομίας από την Κύπρο

Θωρακίζεται ο Έβρος: Ενισχύεται ο φράχτης - 1.646 αποτροπές εισόδου σε 24ώρες