ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στη Σλοβενία

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στη Σλοβενία
(Gyorgy Varga/MTI via AP)

Οι υγειονομικές αρχές της Σλοβενίας κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Τόμας Γκάνταρ με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, το θύμα ήταν ένας ηλικιωμένος με χρόνιο υποκείμενο νόσημα.

Η Λιουμπλιάνα αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς από αύριο Δευτέρα, μετέδωσε αργότερα το σλοβένικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

«Προσπαθούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση της μόλυνσης από τον κορονοϊό και μειώνουμε τις επαφές μεγάλων ομάδων ανθρώπων σε όλες τις περιοχές», είπε ο Γκάνταρ, προσθέτοντας πως τα μέτρα αυτά «είναι απαραίτητα καθώς είμαστε κοντά στο σενάριο που βλέπουμε να εκτυλίσσεται στη γειτονική Ιταλία».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, είχαν επιβεβαιωθεί ως χθες 181 κρούσματα του SARS-CoV-2 στη χώρα της Βαλκανικής, από 141 την Παρασκευή. Τρεις ασθενείς έχουν εισαχθεί με μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τις τελευταίες ημέρες η σλοβένικη κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία και επέβαλε ελέγχους της κατάστασης της υγείας των διερχομένων στα σύνορα με την Ιταλία. Έχει αναστείλει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία, την κίνηση των λεωφορείων και τη μεταφορά φορτίων.

Οι περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, ενώ πολλοί δημόσιοι θεσμοί έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει στους Σλοβένους να μην ταξιδεύουν στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Η καθολική εκκλησία της Σλοβενίας ακύρωσε όλες τις λειτουργίες από προχθές Παρασκευή για να αποτραπεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού μεταξύ των πιστών.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: Νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Τι θα γίνει με το ωράριο

Κορονοϊός: Έλληνας καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Πότε θα υποχωρήσει ο ιός από την Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις