ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Έτσι «κερδίζει» τη μάχη με τον φονικό ιό η Νότια Κορέα (pics)

Κορονοϊός: Έτσι «κερδίζει» τη μάχη με τον φονικό ιό η Νότια Κορέα (pics)
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 84 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, λιγότερα από 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, γεγονός που γεννά ελπίδες ότι στη χώρα της Ασίας που έχει χτυπηθεί πιο βαριά από κάθε άλλη πλην Κίνας η εξάπλωση της νόσου COVID-19 ενδέχεται να επιβραδύνεται.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι θεαματικά χαμηλότερος από την κορύφωση του ξεσπάσματος (909 κρούσματα την 29η Φεβρουαρίου) και αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 8.320, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά δύο στους 81 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλοι 264 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, κάτι που αυξάνει το σύνολο των ασθενών που ιάθηκαν σε 1.401, κατά την ανακοίνωση των KCDC.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δηλώνει ολοένα πιο σίγουρος ότι η χώρα του θα μπορέσει να ελέγξει την επιδημία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν με ανησυχία το γεγονός ότι μια νέα μεγάλη εστία μόλυνσης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.

Πώς αντιμετωπίζει η Νότια Κορέα την επιδημία

Αφού κατέγραψε εκτόξευση των κρουσμάτων του νέου ιού, η Νότια Κορέα κατόρθωσε να περιορίσει κατά σημαντικό τρόπο τον αριθμό των νέων κρουσμάτων της επιδημίας του συνδρόμου Codiv-19 διατηρώντας, όπως φαίνεται, σχετικά χαμηλό ποσοστό θνητότητας. Μέχρι σήμερα, η Σεούλ έχει καταγράψει συνολικά 8.162 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που την φέρνει στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ομως, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει σημαντικά μειωθεί και μόνο 75 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Μήπως τα στοιχεία αυτά καθιστούν την Νότια Κορέα υπόδειγμα προς μίμησιν στον αγώνα κατά της επιδημίας;

Δείτε στη gallery πώς η Νότια Κορέα μάχεται και φαίνεται να κερδίζει, τον κορονοϊό:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η μητέρα - ελπίδα για την ανθρωπότητα - Ποια είναι η γυναίκα που έλαβε το εμβόλιο

Κορονοϊός – Πέτσας: Πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες