ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Τζόνσον: Βρισκόμαστε δύο με τρεις εβδομάδες πίσω από την Ιταλία στην εξάπλωση

Κορονοϊός - Τζόνσον: Βρισκόμαστε δύο με τρεις εβδομάδες πίσω από την Ιταλία στην εξάπλωση
(Julian Simmonds/Pool Photo via AP)

Το βρετανικό Eθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ενδέχεται να «υπερφορτωθεί» από την πανδημία του κορονοϊού, όπως το ιταλικό σύστημα υγείας σε μόλις δύο εβδομάδες, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται μόλις «δύο ή τρεις» εβδομάδες πίσω από την Ιταλία στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία έφτασε χθες Σάββατο σχεδόν τους 5.000, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 233.

Σε δηλώσεις που έκανε στην Sunday Telegraph και σε άλλες κυριακάτικες εφημερίδες ο Τζόνσον συνέστησε εκ νέου στους Βρετανούς να μείνουν στα σπίτια τους για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

«Αν δεν δράσουμε από κοινού, αν δεν κάνουμε την ηρωική και συλλογική εθνική προσπάθεια να επιβραδύνουμε την εξάπλωση – τότε είναι πολύ πιθανό το ίδιο μας το εθνικό σύστημα υγείας να υπερφορτωθεί με παρόμοιο τρόπο», είπε.

«Οι Ιταλοί έχουν ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας. Και όμως, οι γιατροί και οι νοσηλευτές τους έχουν εντελώς υπερφορτωθεί από τις απαιτήσεις», σημείωσε.

Συμβούλευσε τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από τους ηλικιωμένους γονείς τους σήμερα Κυριακή, Γιορτή της Μητέρας.

«Το μόνο καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε... είναι να τους γλυτώσουμε από τον κίνδυνο να μολυνθούν με μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, η Βρετανία προέτρεψε 1,5 εκατομμύριο πολίτες που ταυτοποίησε το NHS ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών εάν μολυνθούν με κορονοϊό, να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να προστατευθούν.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο παμπ, εστιατορίων, θεάτρων, κινηματογράφων και γυμναστηρίων. Καταστήματα αρχίζουν επίσης να κλείνουν.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρόβλεψη - σοκ: «Ο κόσμος δεν θα επανέλθει στην κανονικότητα πριν από το 2021»

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα εφαρμοστεί – Ποιοι θα κυκλοφορούν

Σχετικές ειδήσεις