ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ρωσία: Ιχνηλάτηση και εντοπισμός νοσούντων μέσω κινητού

Κορονοϊός Ρωσία: Ιχνηλάτηση και εντοπισμός νοσούντων μέσω κινητού

Κορονοϊός: Σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης πολιτών που ήρθαν σε επαφή με το νοσήσαντα, με την αποστολή των αντίστοιχων οδηγιών που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να μπουν σε συνθήκες απομόνωσης.

Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα σύστημα ιχνηλάτησης των επαφών όσων έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό μέσω των κινητών τηλεφώνων δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.

«Όχι, δεν τα παραβιάζει» δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το γραφείο τύπου της ρωσικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν είχε δώσει εντολή στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών να οργανώσει έως τις 27 Μαρτίου ένα σύστημα ιχνηλάτησης πολιτών που βρίσκονται σε επαφή με τους νοσήσαντες από τον κορονοϊό, με βάση τα στοιχεία εντοπισμού που παρέχουν οι πάροχοι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης πολιτών που ήρθαν σε επαφή με το νοσήσαντα, με την αποστολή των αντίστοιχων οδηγιών που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να μπουν σε συνθήκες απομόνωσης. Επίσης τα στοιχεία που θα σχετίζονται με παρόμοιες επαφές με νοσήσαντες από τον κορονοϊό θα αποστέλλονται στα κέντρα επιχειρήσεων των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρωτόγνωρες εικόνες από τους άδειους δρόμους της Αθήνας

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων