ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Βρετανία: Τζόνσον ακούς; 209 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Στους 1.228 οι νεκροί

Κορονοϊός - Βρετανία: Τζόνσον ακούς; 209 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Στους 1.228 οι νεκροί
Associated Press

Κορονοϊός: Ακόμα 209 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό στα 1.228 θύματα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει και είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε και έφθασε τους 1.228, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, σημειώνοντας αύξηση κατά 209.

Τα στοιχεία αυτά ήταν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα της 28ης Μαρτίου.

Το προηγούμενο 24ωρο οι θάνατοι είχαν αυξηθεί κατά 260.

Δραματική επιστολή Τζόνσον - «Τα πράγματα θα χειροτερέψουν»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, προειδοποιεί ότι η κρίση του κορονοϊού θα επιδεινωθεί, μεταδίδει το BBC.

Ο Τζόνσον, σε αυτοαπομόνωση καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αναφέρει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε πλέον τους 1.019, καθώς 260 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν χθες, Σάββατο (28/03). Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 17.089 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην επιστολή του, που θα επιδοθεί σε 30 εκατ. νοικοκυριά – η κίνηση αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες – ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρει: «Εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή».

«Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε».

«Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν».

«Αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, σημειώνει το BBC.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Μετατρέπουν εκθεσιακό κέντρο σε νοσοκομείο για 4.000 ασθενείς

Η Βρετανία θα εγκαταστήσει 4.000 νοσοκομειακές κλίνες σε ένα συνεδριακό κέντρο στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την ολοένα και μαζικότερη συρροή ασθενών του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Θα ανοίξουμε την επόμενη εβδομάδα ένα νέο νοσοκομείο, προσωρινό (...) στο ExCeL Centre στο Λονδίνο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Θα περιλαμβάνει δύο νοσοκομειακές υπηρεσίες, 2000 προσώπων η κάθε μία». Το άνοιγμα του νέου νοσοκομείου, που θα διευθύνει η βρετανική αρχή δημόσιας υγείας (NHS) με τη βοήθεια του στρατού, στοχεύει στο να «διασφαλίσει ότι έχουμε τις απαραίτητες δυνατότητες προκειμένου όλοι οι πολίτες να λάβουν την αναγκαία στήριξη», διευκρίνισε ο υπουργός.

Το εκθεσιακό κέντρο ExCel, στο Ανατολικό Λονδίνο, θα γίνει το νοσοκομείο, Nightingale NHS, όπου θα φιλοξενήσει 4.000 κρεβάτια.

Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από την δημιουργία του νοσοκομείου:

Ο δήμαρχος Σαντίκ Χαν, προειδοποίησε χθες τους Λονδρέζους: «Πρέπει να σας προειδοποιήσω πως τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα τις επόμενες εβδομάδες. Αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Ο αριθμός των ατόμων που μιλάμε είναι μεγάλος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Έχετε δει τον αριθμό των νεκρών ήδη στο Λονδίνο, είμαστε δύο ή τρεις εβδομάδες μπροστά από την υπόλοιπη χώρα και γνωρίζουμε ότι το αποκορύφωμα έρχεται σύντομα, είναι περίπου 3-5 εβδομάδες μακριά».

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ουχάν αλλά και της Μαδρίτης, οι εργασίες για την μετατροπή του αυτοσχέδιο νοσοκομείου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Οι αξιωματούχοι της υγείας συνεργάζονται με στρατιωτικούς σχεδιαστές για να δημιουργήσουν από την αρχή το νέο νοσοκομείο στην πρωτεύουσα προκειμένου να καλυφθεί ο αυξημένος αριθμός των ασθενών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το γνωρίζεις; - Αυτά είναι τα 7 σημάδια

Σχετικές ειδήσεις