ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Τραγωδία στην Ισπανία: 864 θύματα σε 24 ώρες - Πάνω από 9.000 συνολικά οι νεκροί

Κορονοϊός - Τραγωδία στην Ισπανία: 864 θύματα σε 24 ώρες - Πάνω από 9.000 συνολικά οι νεκροί
Associated Press

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΗ Ισπανία κατέγραψε 864 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας και πρόκειται για νέο θλιβερό ρεκόρ, ενώ για πέμπτη ημέρα οι νεκροί ξεπερνούν τους 800.

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα στην χώρα ξεπέρασαν τα 100.000 και οι νεκροί τους 9.000.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι φθάνουν τους 9.053 και οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 τις 102.136.

Δυστυχώς, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πέμπτη, συνεχόμενη ημέρα που οι νεκροί ξεπερνούν τους 800. Σε ποσοστιαία βάση, ο ρυθμός εξέλιξης της επιδημίας συνεχίζει επιβραδυνόμενος τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα ο ρυθμός αύξησης των θανάτων τοποθετείται στο +10,6%, έναντι +27% εδώ και μία εβδομάδα.

Παράλληλα, ο αριθμός των ιαθέντων αυξάνεται και έφθασε σήμερα τους 22.647, δηλαδή στο 20% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Επιβράδυνση σημειώνεται και στον ρυθμό αύξησης των νέων κρουσμάτων με +8,2% έναντι +20% πριν από μία εβδομάδα.

Η Μαδρίτη παραμένει η πλέον πληγείσα από την επιδημία περιοχή με το 42,7% των κρουσμάτων και το 29,2% των νεκρών, αν και η επιδημία εξαπλώνεται και στην Καταλονία, η οποία μετρά πλέον περισσότερους ασθενείς στην εντατική σε σχέση με την ισπανική πρωτεύουσα.

Από τα μέσα του Μαρτίου, 47 εκατομμύρια Ισπανοί ζουν υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα: δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά για να αγοράσουν τρόφιμα, για ιατρική φροντίδα ή για να βγάλουν γρήγορη βόλτα τον σκύλο τους.

Τα μέτρα καραντίνας ενισχύθηκαν την Δευτέρα: η μετάβαση στην εργασία επιτρέπεται μόνο για απασχόληση που αφορά νευραλγικούς τομείς. Εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εργασθούν από το σπίτι, όπως οι οικοδόμοι ή οι βιομηχανικοί εργάτες, βρίσκονται σε υποχρεωτική αργία μέχρι τις 12 Απριλίου.

Πάνω από 30.000 νεκροί στην Ευρώπη

Με 30.063 θανάτους (επί 458.601 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων), η Ευρώπη είναι η περισσότερο πληγείσα ήπειρος από την πανδημία Covid-19. Η Ιταλία βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη με 12.428 θανάτους. Ακολουθεί η Ισπανία με 9.053 θανάτους, και η Γαλλία με 3.523.

Στα 1.314 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Επτά νέοι θάνατοι σημειώθηκαν χθες - σε διάστημα 24 ωρών- στη χώρα μας, ένα περίπου μήνα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πρόκειται για την πιο άσχημη ημέρα -μέχρι σήμερα- όσον αφορά την καταγραφή των νεκρών από τον κορονοϊό. Οι νέοι θάνατοι ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ασθενών που υπέκυψαν από τον Covid – 19 στους 49, όπως ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης (31/3), ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρης Τσιόδρας. Εκ των 49 νεκρών, οι 37 είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι 102 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 ανέρχεται σε 1.314.

Στη χώρα μας, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ρεκόρ θυμάτων στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 4.000, διπλασιάστηκε μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Καταγράφηκαν 865 θάνατοι και 24.743 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο.

Οι αριθμοί αυτοί στη χώρα δεν έχουν προηγούμενο και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους πολίτες της χώρας πως έχουν μπροστά τους δυο πολύ δύσκολες εβδομάδες.

Η επιτάχυνση των θανάτων αυξάνει σε 3.873 τον απολογισμό των ασθενών που υπέκυψαν αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει τη χώρα αυτή.

Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφονται μακράν τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο: ανέρχονται πλέον σε 188.172, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 24.743 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Την ώρα που ο νέος κορονοϊός «σαρώνει» τη χώρα, δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσαν πως το στρατηγικό απόθεμα προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Στα είδη που έχουν σχεδόν εξαντληθεί συμπεριλαμβάνονται οι μάσκες, οι αναπνευστήρες, τα γάντια, οι προστατευτικές στολές και οι προσωπίδες, εξήγησαν οι αξιωματούχοι. Μια μικρή ποσότητα έχει αφεθεί κατά μέρος για το ομοσπονδιακό προσωπικό, ανέφερε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν εξαιτίας της φύσης του θέματος.

Το εθνικό στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ έχει θεωρητικά σκοπό την επάρκεια υλικού σε καταστάσεις εκτάκτων καταστάσεων τόσο σοβαρών που προκαλούν ελλείψεις. Αλλά πολιτείες σε όλη τη χώρα ζητούν τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλες ποσότητες υλικού για να βοηθήσουν τα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν στη ραγδαία αύξηση των ασθενών με COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Δεν πάει ο νους σας τι αγοράζουν όλοι αυτή την περίοδο (pics)