ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ο ασθενής που προκαλεί τρόμο στους επιστήμονες - Τι ανακάλυψαν

Κορονοϊός: Ο ασθενής που προκαλεί τρόμο στους επιστήμονες - Τι ανακάλυψαν

Μια μετάλλαξη που μπορεί να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για τον covid-19

Τρόμο προκαλεί η ανακάλυψη Κινέζων επιστημόνων σχετικά με έναν μεταλλαγμένο υποτύπο του κορονοϊού, ο οποίος παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», Κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι εντόπισαν τον νέο υπότυπο του Covid-19 σ΄έναν άνδρα μέσης ηλικίας ο οποίος ήταν άρρωστος επί 49 ημέρες, νούμερο το οποίο δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν.

Τα συμπτώματα του ασθενούς, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ήταν ήπια με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι ο ασθενής ανέπτυξε μία «δυναμική ισορροπία» με τον ιό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πότε τελειώνει η καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει (pics)

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπτώματα του ιού που έχουν σχεδόν όλοι (pics)

Κορονοϊός: Αφήνει βλάβες στους πνεύμονες ο φονικός ιός; Ποια είναι η αλήθεια;

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2020, ο ασθενής επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο στην Ουχάν για να κάνει το τεστ υποστηρίζοντας ότι είχε πυρετό για περίπου μία εβδομάδα, αλλά δεν είχε άλλα συμπτώματα, όπως βήχα.

Αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία, ακολούθησαν άλλα οκτώ τεστ: την 17η, την 22η, την 26η, την 30η, την 34η, την 39η, την 43η και την 49η μέρα. Όλα βγήκαν θετικά, αν και ένα τεστ -την 47η μέρα- ήταν αρνητικό. Ωστόσο ενδέχεται να ήταν λανθασμένο.

Η δοκιμαστική θεραπεία

Αφού οι οι γιατροί είδαν πως δεν μπορούν να θεραπεύσουν τον ασθενή αποφάσισαν να τον υποβάλουν σε θεραπεία με αίμα που χρησιμοποιείται στην Κίνα και πειραματικά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνοντας μετάγγιση πλάσματος από πάσχοντα του κορονοϊό που είχε αναρρώσει και είχε αντισώματα του ιού στο αίμα του.

Με βάση της πληροφορίες που συνέλεξαν οι επιστήμονες από τον εν λόγω ασθενή, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένας νέος ήπιος υπότυπος του Covid-19. Aν και δεν είναι τόσο μολυσματικός, είναι πολύ πιο δύσκολο να εξαλειφθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός (Pics)