ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Βρετανία: Πέθανε ο γιατρός που προειδοποιούσε τον Τζόνσον για την πανδημία (pics)

Κορονοϊός - Βρετανία: Πέθανε ο γιατρός που προειδοποιούσε τον Τζόνσον για την πανδημία (pics)
Associated Press

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση του θανάτου του γιατρού Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι, ο οποίος προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19 λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφότου έκανε την τελευταία έκκληση προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, να λάβει αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ο 53χρονος ουρολόγος, όπως μεταδίδει η Telegraph, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Πέμπτης 9 Απριλίου μετά από δεκαπέντε μέρες «μάχης» με τον φονικό ιό.

Ο Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και στο περιβάλλον του Βρετανού πρωθυπουργού όταν είχε περιγράψει με κυνικότητα και ρεαλισμό τα όσα έρχονται με την πανδημία.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Αρχικά οι δηλώσεις του 53χρονου ουρολόγου αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία καθώς στα μέσα Μαρτίου η χώρα λειτουργούσε σε κανονικούς ρυθμούς. Τα σχολεία ήταν ανοικτά, ο κόσμος κυκλοφορούσε κανονικά στο μετρό και στα κέντρα διασκέδασης αλλά ο Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι δεν το έβαλε κάτω και στις 19 Μαρτίου έδωσε μία συνέντευξη που προκάλεσε αίσθηση καθώς καλούσε τον Βρετανό πρωθυπουργό να λάβει μέτρα άμεσα. Τέσσερις ημέρες μετά, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, αρρώστησε και ο ίδιος αλλά και ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο οικογενειακός γιατρός Γκολάτ Ραχάτ Χαν είπε ότι ο 53χρονος ουρολόγος είχε ανησυχήσει και προσπαθούσε να μας αφυπνίσει για τον κορονοϊό «πολύ πριν» φτάσει στη χώρα. «Μου είπε σε εμένα και σε άλλους φίλους ότι ο κορονοϊός ήταν πολύ επικίνδυνος», δήλωσε ο Γκολάτ Ραχάτ Χαν ο οποίος γνώριζε τον δόκτορ Τσάουντρι για σχεδόν 20 χρόνια. «Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή. Του άρεσε να τραγουδάει τα τραγούδια της πατρίδας τους και αγαπούσε την αγγλική κληρονομιά. Ήταν τόσο προσεκτικός, μας τηλεφώνησε πολύ συχνά και μας καλούσε σπίτι του. Μάλιστα την 1η Φεβρουαρίου ήταν στο σπίτι μου για τα όγδοα γενέθλια του γιου μου».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης (09/04) ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου είχε εισαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από την ασθένεια του Covid-19, παραμένοντας ωστόσο υπό στενή παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Επίσης, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2020 το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε επιπλέον 881 θανάτους ασθενών, ανεβάζοντας σε 7.978 το σύνολο των θανάτων που σημειώθηκαν σε νοσοκομεία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικές εικόνες: Αυτός είναι ο λόγος που γέμισε όλη η Ελλάδα νεκρά χελιδόνια

Σχετικές ειδήσεις