ΚΟΣΜΟΣ

Δασκάλα έπλεξε 23 κουκλάκια που μοιάζουν στους μαθητές της επειδή της έλειπαν στην καραντίνα (pics)

Δασκάλα έπλεξε 23 κουκλάκια που μοιάζουν στους μαθητές της επειδή της έλειπαν στην καραντίνα (pics)

Η ιστορία της δασκάλας από την Ολλανδία κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκινεί.

Τους τελευταίους μήνες πολλά σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ήταν κλειστά λόγω του κορονοϊού. Μεταξύ αυτών και το δημοτικό Dr. H. Bavinck στην πόλη Χάαρλεμ της Ολλανδίας. Μία από τις δασκάλες στο συγκεκριμένο σχολείο είναι και η Ingeborg Meinster-Van der Duin η οποία έχει μεγάλη αδυναμία στους μαθητές της. Η δασκάλα δυσκολεύτηκε να τους αποχωριστεί στην καραντίνα και όπως δήλωσε και η ίδια, της έλειπαν όλοι πολύ.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο και με αφορμή μία ανάρτηση που είδε στο Instagram, η δασκάλα αποφάσισε να πλέξει 23 διαφορετικά κουκλάκια, κάθε ένα από τα οποία θα απεικονίζει και έναν από τους μαθητές της. Κάθε κουκλάκι έχει ύψος περίπου δέκα εκατοστά και είναι ντυμένο σύμφωνα με το στυλ που έχει και ο κάθε μαθητής της στην καθημερινότητά του. Μάλιστα, σε κάποια από αυτά πρόσθεσε φακίδες, αξεσουάρ ή διάφορα άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το κάθε παιδί.

Όταν άνοιξαν τα σχολεία και τα παιδιά επέστρεψαν στα θρανία και στους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους, η Ingeborg έδωσε στο κάθε ένα το κουκλάκι του. Οι δημιουργίες της εκπαιδευτικού ενθουσίασαν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τους συναδέλφους της, οι οποίοι της ζήτησαν να φτιάξει κουκλάκια και για τους δικούς τους μαθητές. Σύμφωνα με το boredpanda.com, η Ingeborg αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ο χρόνος, δεσμεύτηκε όμως να επαναλάβει αυτό το project με την τάξη που θα έχει του χρόνου.

Οι φωτογραφίες με τα 23 πλεκτά κουκλάκια και η ιστορία της δασκάλας από την Ολλανδία, κάνουν τον γύρο των media. Δείτε τις όμορφες δημιουργίες της εκπαιδευτικού στην gallery που ακολουθεί.