ΚΟΣΜΟΣ

Ξέφυγε τελείως ο Ερντογάν: «Φασίστας ο Μακρόν, μποϊκοτάζ σε κάθε τι γαλλικό»

Ξέφυγε τελείως ο Ερντογάν: «Φασίστας ο Μακρόν, μποϊκοτάζ σε κάθε τι γαλλικό»
Νέα «επίθεση» Ερντογάν σε Μακρόν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς
AP Images

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε να καταφέρεται εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας από τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα και από την ΕΕ να… μαζέψει τον Γάλλο πρόεδρο!

Σε παραλήρημα για ακόμα μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο «σουλτάνος» επιτέθηκε εκ νέου στον Εμανουέλ Μακρόν και τη Γαλλία, αλλά και στον Δυτικό κόσμο, αναφέροντας πως είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς μουσουλμάνος και να ζει σε μια τέτοια χώρα.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε στην Άγκυρα για το «Mawild an-Nabi», τον εορτασμό της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει από τους Τούρκους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

«Μουσουλμανικοί χώροι εργασίας, σπίτια και σχολεία δέχονται επίθεση από φασιστικές ομάδες σχεδόν κάθε μέρα. Φωνάζω από τη χώρα μου από εδώ. Μην προτιμάτε ποτέ γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε ποτέ. Αυτές οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας, ο οποίος είχε ανάγκη ψυχιατρικού ελέγχου», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο παραλήρημά του ο «σουλτάνος» μίλησε με επιθετικό τόνο, για ακόμα μια φορά, για τον Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας: «Σήμερα που μιλάμε η ανομία εναντίον μουσουλμάνων έχει γίνει σχεδόν συνηθισμένη σε πολλά δυτικά κράτη που δεν τηρούν τη Δημοκρατία για όλους. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, έχει γίνει πολιτική που προωθείται σε επίπεδο αρχηγού κράτους. Είναι ένας πραγματικός φασίστας, είσαι ένας ναζί με την πραγματική έννοια. Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τις πλάτες των δυνάμεων ασφαλείας...».

«Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος και να ζήσεις με τον ισλαμικό τρόπο σε δυτικές χώρες», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος και σχολίασε ακόμα ότι: «Πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί να αγνοήσει την ισλαμοφοβία. Οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί και να μην ανταποκρίνονται στα δεινά που βιώνουν. Θέλω να επαναλάβω την έκκληση που έκανα την προηγούμενη μέρα. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία είναι μια ψύχωση που καταστρέφει τις ψυχικές και συνειδητές ικανότητες των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το καθήκον, τη θέση και τη θέση τους».

Κλείνοντας, ο Ερντογάν ζήτησε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες «να εγκαλέσουν τον Εμανουέλ Μακρόν. Ηγείται ενός αντί-Ισλαμικού μετώπου σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να τον συνετίσουν. Να σταματήσει αυτές τις πολιτικές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα έτοιμη για όλα - Η Τουρκία γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές