ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Ανατροπή με επανακαταμέτρηση ψήφων στην Τζόρτζια

Εκλογές ΗΠΑ: Ανατροπή με επανακαταμέτρηση ψήφων στην Τζόρτζια
Συνεχίζεται η εκλογική μάχη των Μπάιντεν και Τραμπ στις ΗΠΑ
AP Images

Εκλογές ΗΠΑ – Αποτελέσματα: Ο Τζο Μπάιντεν φαινόταν πως θα επικρατήσει στην Τζόρτζια και θα κάνει αποφασιστικό βήμα, έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, για τον Λευκό Οίκο , όμως, θα υπάρξει εν τέλει νέα καταμέτρηση ψήφων.

Νέα ανατροπή τις Αμερικανικές εκλογές. Τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν φαινόταν να έχει πάρει προβάδισμα και να είναι ένα βήμα από το να γίνει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, τα πράγματα αλλάζουν και πάλι.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και αυτός των Ρεπουμπλικάνων δίνουν τεράστια μάχη, με τον Τζο Μπάιντεν να φαίνεται πως έχει πάρει «κεφάλι» απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ για να γίνει ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου.

Η νέα ανατροπή, όμως, αφορά την επανακαταμέτρηση που θα γίνει στην πολιτεία της Τζόρτζια. Οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα καταμέτρηση ψήφων, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς. Αυτό ανέφερε την Παρασκευή (6.11) ο υπεύθυνος για την οργάνωση των εκλογών.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν τον ίδιο ακριβώς ποσοστό, 49,4%. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Μπάιντεν προηγείται με 1.579 ψήφους και απομένουν ακόμη να ενσωματωθούν στο αποτέλεσμα 4.169 ψήφοι.

* Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν όπως… Κιμ Γιονγκ Ουν: Η ταπείνωση των Τούρκων - «Ζητιανεύουν» ένα κομμάτι ψωμί