ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ – Τραμπ: Θέλουμε διαφάνεια, δεν θα σταματήσω να παλεύω

Εκλογές ΗΠΑ – Τραμπ: Θέλουμε διαφάνεια, δεν θα σταματήσω να παλεύω
Νέα δήλωση αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος από τον Ντόναλν Τραμπ
AP Images

Εκλογές ΗΠΑ – Αποτελέσματα: Επίσημη δήλωση από τον Ντόναλντ Τραμπ στην οποία αναφέρει πως πρέπει να υπάρξει διαφάνεια σε όλη την εκλογική διαδικασία. Κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι την αρνούνται και υπόσχεται να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα.

Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να είναι ένα βήμα από το να γίνει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος σε επίσημη δήλωση που έκανε, σχολίασε πως απαιτείται διαφάνεια όχι μόνο σε συγκεκριμένες πολιτείες, όπου ήδη έχει κινηθεί νομικά για να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα, αλλά συνολικά στην εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως η διαφάνεια αποτελεί μια βασική αρχή για τους Ρεπουμπλικάνους, όμως, σε αυτή είναι αντίθετοι οι Δημοκρατικοί σε κάθε «στροφή» της εκλογικής «μάχης». Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας πως «δεν θα σταματήσω να παλεύω για εσάς και το έθνος μας».

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ

«Πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός αξίζει να έχει πλήρη διαφάνεια σε όλες τις μετρήσεις ψήφων και την πιστοποίηση των εκλογών, και ότι αυτό δεν αφορά πλέον καμία μεμονωμένη εκλογή. Πρόκειται για την ακεραιότητα ολόκληρης της εκλογικής μας διαδικασίας. Από την αρχή έχουμε πει ότι όλα τα νόμιμα ψηφοδέλτια πρέπει να μετρηθούν και όλα τα παράνομα ψηφοδέλτια δεν θα πρέπει να μετρηθούν, ωστόσο, έχουμε συναντήσει αντίσταση σε αυτήν τη βασική αρχή από τους Δημοκρατικούς σε κάθε σημείο. Θα συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία με κάθε πτυχή του νόμου για να εγγυηθούμε ότι ο αμερικανικός λαός θα έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας. Ποτέ δεν θα σταματήσω να παλεύω για εσάς και το έθνος μας».

«Πού είναι τα στρατιωτικά ψηφοδέλτια;»

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμά του στο Twitter είχε αναρωτηθεί για το πού πήγαν οι ψήφοι των στρατιωτικών στην Τζόρτζια.

Θυμίζουμε πως στη συγκεκριμένη πολιτεία ξεκίνησε διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων, αφού η διαφορά Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ήταν πάρα πολύ μικρή και οι υπεύθυνοι της διαδικασίας ήθελαν να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα λάθους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Διπλάσια τα πρόστιμα - 300 ευρώ η «καμπάνα» για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας