ΚΟΣΜΟΣ

Νέος πρόεδρος ΗΠΑ: Το πρώτο μήνυμα του Τζο Μπάιντεν – Ζήτησε ενότητα

Νέος πρόεδρος ΗΠΑ: Το πρώτο μήνυμα του Τζο Μπάιντεν – Ζήτησε ενότητα
Μήνυμα προς τον λαό της Αμερικής από τον Τζο Μπάιντεν
AP Images

Νέος πρόεδρος ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του δήλωση μετά την εκλογή του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως ήρθε η ώρα η Αμερική να ενώσει τις δυνάμεις της και να προχωρήσει μπροστά.

Ξεχωριστή τιμή και ταπεινότητα αισθάνεται ο Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του από τους Αμερικανούς πολίτες έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας, αλλά υπόσχομαι πως θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών», ανέφερε σε μήνυμα στο Twitter ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Λίγη ώρα αργότερα δημοσιεύτηκε κι επίσημη γραπτή δήλωση στην οποία και πάλι έβαλε την ενότητα του έθνους ως προτεραιότητα.

Η γραπτή δήλωση του Τζο Μπάιντενcnn

«Νιώθω τιμή και ταπεινότητα από την εμπιστοσύνη που έδειξε ο λαός της Αμερικής προς εμένα και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Ενάντια σε πρωτοφανή φαινόμενα, έγινε ρεκόρ ψήφων από τους Αμερικανούς. Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι η Δημοκρατία χτυπά βαθιά στην καρδιά της Αμερικής», αναφέρει στη δήλωσή του ο Τζο Μπάιντεν και συνεχίζει:

«Με την εκστρατεία να λαμβάνει τέλος, ήρθε η ώρα να βάλουμε πίσω τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και να ενωθούμε ως έθνος. Είναι η ώρα για την Αμερική να ενωθεί. Και να γιατρευτεί».

Κλείνοντας, ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε: «Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Και δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε, αν είμαστε όλοι μαζί».

Καμάλα Χάρις: Ας ξεκινήσουμε..

Το δικό της μήνυμα έστειλε και η Καμάλα Χάρις. Η πρώτη γυναίκα και πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, μέσα από τη σελίδα της στο Twitter σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα και τόνισε πως η ψυχή της Αμερικής ήταν το διακύβευμα των εκλογών και για αυτή θα πρέπει να παλέψουν όλοι στο εξής.

«Αυτές οι εκλογές είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή εμένα. Είχαν να κάνουν με την ψυχή της Αμερικής και τη θέλησή μας να παλέψουμε για αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας αρχίσουμε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Νέος πρόεδρος της Αμερικής ο Τζο Μπάιντεν