ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τζορτζ Μπους συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τζορτζ Μπους συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του
AP Photo

Εκλογές ΗΠΑ - 2020: Ο Ρεπουμπλικανός, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, τηλεφώνησε στον Τζο Μπάιντεν και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Η κίνηση του Τζορτζ Μπους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι ο μόνος εν ζωή Ρεπουμπλικανός πρόεδρος που προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, την ώρα που ο Τραμπ αρνείται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Σε ανακοίνωσή του, είπε πως τηλεφώνησε τόσο στον Μπάιντεν όσο και στην Καμάλα Χάρις για να τους συγχαρεί για τη νίκη τους.

Ο Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε πως στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν, του είπε, μεταξύ άλλων, πως ναι μεν ο Ντόναλντ Τραμπ έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να ζητήσει επανακαταμέτρηση, αλλά η προεκλογική κούρσα ήταν «θεμελιωδώς δίκαιη» και «το αποτέλεσμα είναι καθαρό».

«Παρά τις πολιτικές μας διαφορές, γνωρίζω πως ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας καλός άνθρωπος, ο οποίος κέρδισε την ευκαιρία να οδηγήσει και να ενώσει τη χώρα. Ο εκλεγμένος πρόεδρος επανέλαβε ότι ενώ συμμετείχε ως Δημοκρατικός στη διαδικασία, θα κυβερνήσει όλους τους Αμερικανούς. Του πρόσφερα το ίδιο πράγμα που πρόσφερα στους προέδρους Τραμπ και Ομπάμα: τις προσευχές μου για την επιτυχία του και τη δέσμευσή μου να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τζορτζ Μπους, που έδωσε ωστόσο και συγχαρητήρια στον Τραμπ για το γεγονός ότι κατάφερε να συγκεντρώσει 70 εκατομμύρια ψήφους.

«Έδωσε σκληρή μάχη στην καμπάνια του και κατάφερε ένα εκπληκτικό πολιτικό επίτευγμα», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «οι πολίτες μίλησαν και η φωνή τους θα συνεχίσει να ακούγεται μέσω των εκλεγμένων Ρεπουμπλικανών σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης».

«Ο αμερικανικός λαός μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι αυτές οι εκλογές ήταν θεμελιωδώς δίκαιες, η ακεραιότητά τους θα διατηρηθεί και το αποτέλεσμα είναι σαφές», δήλωσε ο Μπους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.914 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Νέο ρεκόρ με 35 νεκρούς και 228 διασωληνωμένους