ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Μπορείς να αγοράσεις αυτό το τανκ σε δημοπρασία! (vid+pics)

Απίστευτο: Μπορείς να αγοράσεις αυτό το τανκ σε δημοπρασία! (vid+pics)
Ένα τανκ που πωλείται μαζί με υπερπολυτελή αυτοκίνητα
bringatrailer.com

Δεν είναι φάρσα: Ένα άρμα μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δημοπρατείται από πασίγνωστη ιστοσελίδα που συνήθως βγάζει προς πώληση ιστορικά και πανάκριβα αυτοκίνητα – Δείτε πόσο έχει φτάσει μέχρι τώρα η προσφορά για το τανκ που κατασκευάστηκε το 1943 στον Καναδά

Πολλές φορές έχουμε δει ιστορικά μοντέλα αυτοκινήτων να πουλιούνται σε δημοπρασίες έναντι υπέρογκων ποσών. Η αλήθεια είναι πως κάποιες από αυτές τις αντίκες που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της αυτοκίνησης, αξίζουν τα χρήματα. Αυτό που δεν περιμέναμε να δούμε, είναι ένα τανκ να βγαίνει σε δημοπρασία και μάλιστα η τιμή του να έχει εκτιναχθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια!

Η ιστοσελίδα bringatrailer.com, λοιπόν, έχει βγάλει σε δημοπρασία ένα άρμα μάχης και συγκεκριμένα το «M4A1 Grizzly». Το συγκεκριμένο τανκ τύπου Sherman κατασκευάστηκε στον Καναδά στα τέλη του 1943 και χρησιμοποιήθηκε στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το άρμα μάχης τροφοδοτείται από έναν εννιακύλινδρο κινητήρα 975ci Wright Whirlwind, επίσης κατασκευασμένο στον Καναδά ενώ έχει ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο Spicer. Στον πρόσθετο εξοπλισμό του περιλαμβάνεται ένα βασικό πιστόλι αποστρατικοποιημένου 75 mm, ένα πολυβόλο ρεπλίκα διαμέτρου 0,50 με προπάνιο στον πυργίσκο και ένα πλαστό πολυβόλο διαμέτρου 0,30 στο μπροστινό κύτος.

Ο πυργίσκος μπορεί να περιστραφεί υδραυλικά ή χειροκίνητα χρησιμοποιώντας μανιβέλα μέσα από την καμπίνα, και το υδραυλικό σύστημα έχει γεμιστεί με νέο υγρό για να τεθεί το άρμα προς πώληση. Το κύριο πιστόλι των 75 mm έχει αποστρατικοποιηθεί και το μπλοκ αγκύρωσης έχει αφαιρεθεί, αν και ο πωλητής υποδεικνύει ότι ο δακτύλιος του δακτυλίου είναι άθικτος και τα χειριστήρια ανύψωσης του πιστολιού είναι λειτουργικά.

Το πολυβόλο διαμέτρου 0,50 που τοποθετείται στον πυργίσκο είναι ρεπλίκα με προπάνιο και ένα ομοίωμα όπλου διαμετρήματος 0,30 προεξέχει μέσω της θύρας του πιστολιού του φλοιού. Υπάρχουν τα σωληνοειδή του κύριου πιστολιού και του πολυβόλου και ο πωλητής αναφέρει ότι οι λευκοί σειριακοί αριθμοί δεν είναι αυθεντικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοπρασία ήδη «τρέχει» εδώ κι αρκετές ημέρες και υπάρχει προσφορά ύψους 430.000 δολαρίων για την απόκτηση του άρματος! Μάλιστα έχουν γίνει 20 προσφορές για το εν λόγω τανκ, με αυτή των 430 χιλιάδων να είναι η υψηλότερη. Οι ενδιαφέρομενοι έχουν περιθώριο μέχρι την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου για να καταθέσουν μια... καλύτερη προσφορά και να βάλουν στην προσωπική τους συλλογή το συγκεκριμένο άρμα μάχης...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για «μαύρο» ρεκόρ θανάτων - Θα σπάσει ξανά το φράγμα των 3.000;