ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στον εισαγγελέα ο γιατρός του – Είναι αθώος λένε οι δικηγόροι – Τι είπε ο ίδιος

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στον εισαγγελέα ο γιατρός του – Είναι αθώος λένε οι δικηγόροι – Τι είπε ο ίδιος
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συνεχίζεται το θρίλερ στην Αργεντινή για τα ακριβή αίτια θανάτου του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Στο επίκεντρο ο γιατρός Λεοπόλντο Λούκε που βρέθηκε για τρεις ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα. «Δεν είναι κατηγορούμενος», λένε οι δικηγόροι του.

Η δικηγόρος του γιατρού Λεοπόλντο Λούκε, που κατηγορήθηκε για εγκληματική αμέλεια αναφορικά με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο». Η Μάρα Ντιγκίνι εξήγησε πως δεν μπορεί να υπάρξει επίσημη απολογία από πλευράς του γιατρού Λούκε, παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα παρουσιάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής παρέμεινε εκεί για τρεις ώρες.

«Ο Λούκε δεν είναι κατηγορούμενος, θα περιμένουμε να τον ειδοποιήσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Για αυτό δεν πρόκειται για μια απολογία», ανέφερε στο δίκτυο «Cadena 3» η δικηγόρος. «Ο γιατρός είναι ένα ράκος, από το πρωί της Κυριακής έχει περάσει όλο αυτό. Τώρα συλλέγουν στοιχεία και αποδείξεις, εμείς δεν έχουμε πρόσβαση στον φάκελο», συμπλήρωσε.

Τέλος, η δικηγόρος ανέφερε πως «αν δεν υπάρξει πλήρης δικογραφία και φάκελος της υπόθεσης, εμείς δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε τα στοιχεία». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν όλες οι δηλώσεις της νομικής ομάδας που έχει προσλάβει ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τι δηλώνει ο γιατρός του Μαραντόνα

Την ίδια στιγμή, ο γιατρός Λεοπόλντο Λούκε, έδωσε ακόμα μια συνέντευξη τη Δευτέρα. Θυμίζουμε πως πρόκειται για τον γιατρό ο οποίος στις αρχές Νοεμβρίου έκανε στον Ντιέγκο Μαραντόνα μια δύσκολη επέμβαση στον εγκέφαλο και είχε δώσει το «ΟΚ» για να πάρει εξιτήριο ο «Θεός» του ποδοσφαίρου και να συνεχίσει την αποθεραπεία στο σπίτι του. Η συγκεκριμένη ενέργεια τον έχει φέρει στο επίκεντρο της κριτικής ενώ οι τελευταίες αποκαλύψεις αναφέρουν πως ο Μαραντόνα δεν είχε την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη στο σπίτι του κι αν ήταν σε κάποιο νοσοκομείο τότε είναι πολύ πιθανό να ζούσε ακόμα.

Οι κατηγορίες βαραίνουν τον γιατρό Λούκε για αυτό τον λόγο η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι και το γραφείο του, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια, πάντως, έδωσε συνέντευξη στο «Crónica HD» στην οποία σχολίασε την κατάσταση του Ντιέγκο Μαραντόνα την οποία εκτίμησε πριν συστήσει να γίνει το χειρουργείο.

«Ο Ντιέγκο ήρθε στο νοσοκομείο και έδειχνε πολύ άσχημα. Βρήκαμε διάφορα καρδιολογικά προβλήματα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν το υποδόριο αιμάτωμα, το οποίο αφαιρέσαμε επτιυχώς», είπε αρχικά ο γιατρός του Μαραντόνα.

«Σε αυτού του τύπου τις επεμβάσεις, μετά από δυο – τρεις ημέρες οι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο. Μίλησα με τους επικεφαλής του ιατρικού τιμ για να δούμε αν θα μπορούσε να έχει μια πιο δυνατή θεραπεία, αλλά όχι για μεγάλο διάστημα. Αυτό θα απαιτούσε τη διακομιδή του σε άλλο ιατρικό κέντρο», πρόσθεσε.

Επίσης, ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα συμπλήρωσε πως ο ασθενής θα μπορούσε να λαμβάνει ιατρική βοήθεια στο σπίτι του, αφού από το νοσοκομείο είχε δοθεί σωστά το εξιτήριο. Μάλιστα υπογράμμισε πως μετά την εγχείρηση ο «Ντιεγκίτο» ήταν πολύ καλά και αυτό φαίνεται κι από τη φωτογραφία που είχε δημοσιευτεί. «Είχε ήδη βελτιωθεί, ήταν εμφανές. Η καρδιά του μπορεί να είχε κάποια επακόλουθα, αλλά ο καρδιολόγος θα έπρεπε να ορίσει κάποια εξέταση. Η χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να γίνει και μήνες πριν, ο καρδιολόγος του είχε δώσει οδηγίες να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown