ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη «βόμβα» για Μαραντόνα: Χτύπησε στο κεφάλι πριν πεθάνει – Θα ζούσε αν ήταν σε νοσοκομείο

Αποκάλυψη «βόμβα» για Μαραντόνα: Χτύπησε στο κεφάλι πριν πεθάνει – Θα ζούσε αν ήταν σε νοσοκομείο
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συνεχίζονται καθημερινά οι αποκαλύψεις γύρω από τον θάνατο του «Θεού» του ποδοσφαίρου. Τι υποστήριξε ο δικηγόρος της νοσοκόμας που ήταν παρούσα τη μοιραία ημέρα. Το χτύπημα στο κεφάλι και η μη παροχή ιατρικής βοήθειεας.

Την ώρα που ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλντο Λούκε, παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και έμεινε στο γραφείο του για περισσότερο από τρεις ώρες, νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα για τον θάνατο του «Ντιεγκίτο». Η εφημερίδα «La Nacion» της Αργεντινής, φιλοξενεί δηλώσεις του Ροδόλφο Μπακέ, δικηγόρου της νοσοκόμας Γκιζέλα Μαδρίδ η οποία ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές του Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Ο Μαραντόνα είχε πέσει μια εβδομάδα πριν τον θάνατό του, χτύπησε στο κεφάλι αλλά δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο για να κάνει μαγνητική ή αξονική τομογραφία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός δικηγόρος σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος σχολίασε πως ο Μαραντόνα πιθανότατα χτύπησε στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του, με την εγχείρηση που είχε κάνει στις 4 Νοεμβρίου, με τον Λεοπόλντο Λούκε να είναι ο γιατρός που την έκανε, να έχει γίνει με τομή στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού.

«Ο Μαραντόνα δεν μπορούσε μόνος του να πάρει μια απόφαση. Ήταν κλειδωμένος στο δωμάτιό του για τρεις συνεχόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Ροδόλφο Μπακέ. Μάλιστα εξήγησε πως η πελάτισσά του, η νοσοκόμα Γκιζέλα Μαδρίδ, δεν είχε προσωπική επαφή με τον Μαραντόνα παρά μόνο την πρώτη ημέρα της στη δουλειά καθώς όπως ανέφερε απολύθηκε από τον ίδιο τον «Ντιεγκίτο», λέγοντας πως έμεινε κοντά στο σπίτι αλλά χωρίς να έχει πρόσβαση στα δεδομένα όπως η αρτηριακή του πίεση.

Κατάθεση τριών ωρών έδωσε ο γιατρός του Μαραντόνα, Λεπόλντο Λούκε, στον εισαγγελέα.AP Images

Σύμφωνα με τον Μπακέ, ο ψυχίατρος του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν αυτός που έπαιρνε όλες τις αποφάσεις στο σπίτι. «Δεν υπήρχε κλινικός γιατρός ή καρδιολόγος, μόνο ο ψυχίατρος και οι κόρες του Μαραντόνα», ανέφερε. Ο δικηγόρος πρόσθεσε πως ο Μαραντόνα ήταν «σε ένα μέρος που δεν ήταν κατάλληλο, δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος γιατρός. Ο ψυχίατρος αποφάσιζε για τα φάρμακα που του έδιναν».

Επιπλέον, σχολίασε και τη σωματική κατάσταση του Μαραντόνα. «Είχε συνήθως 115 καρδιακούς παλμούς. Την ημέρα του θανάτου του είχε 109. Το σώμα του έστελνε σήματα, έλεγε πως είχε προβλήματα με τους παλμούς, αλλά δεν τον βοήθησαν ούτε καν με κάποια χάπια», είπε χαρακτηριστικά και κλείνοντας έριξε τη «βόμβα».

«Πιστεύω πως είχαν ξεχάσει τα προβλήματα με την καρδιά του. Ασχολήθηκαν με τον εθισμό του στο αλκοόλ, αλλά δεν πρόσεξαν τα σημάδια που έστελνε η καρδιά του Ντιέγκο. Πιστεύω πως αν δεν ήταν εκεί και ήταν σε μια κλινική, σήμερα ο Μαραντόνα θα ήταν ακόμα ζωντανός. Θα τον παρακολουθούσαν, θα αύξαναν τους παλμούς του, θα τον βοηθούσαν εγκαίρως», ήταν τα λόγια του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χριστούγεννα όπως... Πάσχα - Δεν ανοίγει τίποτα στις 7 Δεκέμβρη - Πότε θα αρθούν τα μέτρα