ΚΟΣΜΟΣ

Κυριακίδου: Προτεραιότητά της ΕΕ η ασφάλεια των εμβολίων

Κυριακίδου: Προτεραιότητά της ΕΕ η ασφάλεια των εμβολίων

Τι διεμήνυσε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας.

Η προτεραιότητα της ΕΕ είναι «η ασφάλεια των εμβολίων», τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου κατά την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι όλα τα εμβόλια θα αξιολογηθούν για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτός είναι ο τρόπος που μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να προχωρήσουν με εμβολιασμούς. Είναι οι εμβολιασμοί που θα σώσουν ζωές και όχι τα εμβόλια».

Η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσον αφορά στην άδεια υπό όρους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει θετική επιστημονική γνώμη.

Η κ. Κυριακίδου εστίασε επίσης στη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε γνήσια συνεργασία, συντονισμό και αλληλεγγύη για τον έλεγχο της πανδημίας».

Καταλήγοντας η κ. Κυριακίδου ανέφερε: «μπορούμε να το κάνουμε μαζί, άρα ας προχωρήσουμε, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα μέχρι να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που θα κρατήσει τους πολίτες μας ασφαλείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε θα γίνει η άρση του lockdown - Τα σενάρια για εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία