ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη μυστηριώδη ασθένεια - Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Ινδία: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη μυστηριώδη ασθένεια - Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν τι ακριβώς συμβαίνει με τη νέα ασθένεια, η οποία προκαλεί επιληπτικές κρίσεις σε όσους έχουν προσβληθεί.

Την ώρα που η Ινδία, αλλά και όλος ο πλανήτης, δίνουν μάχη με τον κορονοϊό, μια νέα μυστηριώδης ασθένεια έχει προκαλέσει... έμφραγμα στα νοσοκομεία με τους γιατρούς να μην έχουν την παραμικρή ιδέα του τι αντιμετωπίζουν!

Σύμφωνα με το CNN, έχουν βρει υπερβολικές ποσότητες μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί στην Άντρα Πραντές.

Οι ασθενείς ανέφεραν μια σειρά από συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις (που μπορεί να κρατήσουν ακόμα και 5 λεπτά), απώλεια συνείδησης και ναυτία.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από μια ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS) αποτύπωσαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος ασθενών.

Παράλληλα, σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από το AIIMS στο Δελχί δεν βρέθηκαν ίχνη μολύβδου και νικελίου, ενώ δεν προκύπτει πως μπορεί να ευθύνεται ο μολυσμένος αέρας.

Από τα 505 άτομα που είχαν νοσηλευτεί, 300 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο ενώ ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν 45 ετών χωρίς κάποια άλλη πάθηση. Έχουν προσβληθεί άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας, ανάμεσά τους και 70 παιδιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρώπη μπροστά στις αποφάσεις: Θα συνεχίσει να «χαϊδεύει» τον Ερντογάν ή θα πάρει επιτέλους μέτρα;