ΚΟΣΜΟΣ

Η απίστευτη ιστορία της οικογένειας που δεν έχει... αποτυπώματα!

Η απίστευτη ιστορία της οικογένειας που δεν έχει... αποτυπώματα!

Τα μέλη μιας οικογένειας στο Μπαγκλαντές δεν έχουν αποτυπώματα λόγω μιας σπάνειας γεννετικής μετάλλαξης που εμφανίζεται σε ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο.

 

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής για τον 22χρονο Άπου Σάρκερ και τους συγγενείς του είναι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές τους με τις αρχές.

Η μετάλλαξη παρουσιάστηκε πρώτα στον παππού του Σάρκερ, ο οποίος, όμως, δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα καθώς την εποχή που ζούσε τα αποτυπώματα δεν ήταν τόσο βασικό στοιχείο ταυτοποίησης.

Στο Μπαγκλαντές, όπως και στις περισσότερες χώρες, τα αποτυπώματα είναι απαραίτητα για την έκδοση ταυτότητας, διαβατηρίου και διπλώματος οδήγησης.

Ο πατέρας του 22χρονου κατάφερε να πάρει μόνο ταυτότητα και διαβατήριο και αυτό αφού παρουσίασε ιατρικά πιστοποιητικά στις αρχές.

Αντίθετα οι αρχές του Μπαγκλαντές δεν έχουν χορηγήσει σε πατέρα και γιο δίπλωμα οδήγησης.

Ο 22χρονος, ωστόσο, κυκλοφορεί κανονικά με το αυτοκίνητό του μεταφέροντας μαζί του την απόδειξη ότι έχει πληρώσει το παράβολο για την έκδοση διπλώματος, στοιχείο, πάντως, που δεν έχει εμποδίσει τροχονόμους να του κόψουν κλήση δύο φορές αφού, όπως λέει, «δεν αντιλαμβάνονται την σπάνια περίπτωσή μου αν και τους έδειξα τα χέρια μου».

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για την οικογένεια του 22χρονου είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων καθώς τα smartphones στο Μπαγκλαντές ξεκλειδώνουν μόνο με αποτυπώματα βάσει νομοθεσίας που ψηφίστηκε το 2016.

Σύμφωνα με το BBC η πάθηση της οικογένειας του Σαπούρ ονομάζεται αδερματογλυφία και διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 2007.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των νέων – Οι κρίσιμοι παράγοντες