ΚΟΣΜΟΣ

Φρανκφούρτη: Μια βαλίτσα και η κραυγή «Αλλάχου Ακμπάρ» σκόρπισαν τον τρόμο

Φρανκφούρτη: Μια βαλίτσα και η κραυγή «Αλλάχου Ακμπάρ» σκόρπισαν τον τρόμο
AP Images

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που εκκενώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (16.01) υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. Μα βαλίτσα που άφησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα στον χώρο ελέγχου διαβατηρίων και η ιαχή «Αλλάχου Ακμπάρ» προκάλεσαν τη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας. Αναφορές για παρουσία και τρίτου ατόμου που έφερε οπλισμό, δεν σχολιάστηκαν από τις αρχές.

Τρόμος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το βράδυ του Σαββάτου (16.01). Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, τμήματα των τερματικών σταθμών 1 και 3 και ο περιφερειακός σιδηροδρομικός σταθμός έκλεισαν, με τους επιβάτες να καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα αστυνομική έρευνα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, θα σας ζητούσαμε να αποφύγετε να υποθέσετε και να κάνετε ακατάλληλα σχόλια σχετικά με το περιστατικό καθώς και να δημοσιεύσετε βίντεο. Θα σας ενημερώνουμε μόλις λάβουμε ενημερώσεις από τις αρχές», ανέφερε σχετκή ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο συναγερμός ξεκίνησε όταν υπήρξε μαρτυρία για έναν άνδρα και μια γυναίκα να βάζουν μια βαλίτσα στον έλεγχο διαβατηρίων και να φωνάζουν «Αλλάχου Άκμπαρ». Άμεσα οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν όλους τους χώρους και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό έτσι ώστε να βρουν τα δυο ύποπτα πρόσωπα.

Οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν από τις ειδικές δυνάμεις, ενώ πυροτεχνουργοί ανέλαβαν να ανοίξουν τη βαλίτσα. Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχαν ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά, ωστόσο υπήρξαν και αναφορές για ένα τρίτο άτομο, το οποίο ήταν μάλιστα και οπλισμένο.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, και με βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ο άνδρας αυτός έπεσε μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε από την αστυνομία και κρατείται και αυτός από τις αρχές.

Επίσημα, δεν έχει επιβεβαιωθεί το περιστατικό με την αστυνομία της Φρανκφούρτης να ανακοινώνει μόνο ότι η επιχείρηση έλαβε τέλος και πως το αεροδρόμιο επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για την ενημέρωση των επιβατών για τις πτήσεις που έχασαν στο διάστημα που διήρκησε η κινητοποίηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Αδαμόπουλος από την Ομοσπονδία μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου