ΚΟΣΜΟΣ

Top10: Δέκα πράγματα που λίγοι γνωρίζουν για τον ιδιοφυή Bill Gates

Top10: Δέκα πράγματα που λίγοι γνωρίζουν για τον ιδιοφυή Bill Gates

Μπορεί ο Bill Gates να αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες παγκοσμίως, ωστόσο το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για την προσωπική του ζωή ή για τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο.

Οι περισσότεροι από εμάς, κάθε φορά που ακούμε το όνομα του, τρία είναι τα πρώτα πράγματα που ανακαλούμε: το όνομα Microsoft, ο τίτλος «ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου» και η σημαντική φιλανθρωπική δράση του, μέσω του οργανισμού Bill & Melinda Gates Foundation, που έχει ιδρύσει μαζί με την γυναίκα του.

Ο Gates γεννήθηκε στην Washington στις 28 Οκτωβρίου του 1955 και οι γονείς του, William H. Gates και Mary Maxwell, τον ανέθρεψαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να εκτιμήσει έννοιες όπως η αφοσίωση, η σκληρή δουλειά και ο ανταγωνισμός, φροντίζοντας πάντα να επιβραβεύουν τα κατορθώματα του γιου τους και να επισημαίνουν τα λάθη του, είτε αφορούσαν τα σχολικά μαθήματα, είτε τις δραστηριότητές του εκτός σχολείου. To 1967, όταν ο Gates είναι δώδεκα ετών, οι γονείς του τον έγραψαν στο Lakeside Prep School, όπου εκεί έμελλε να ανακαλύψει το πάθος του για τον προγραμματισμό και έναν χρόνο αργότερα, παρέα με τον Paul Allen, αρχίσαν να πειραματίζονται με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπήρχαν στο σχολείο τους.

Πέντε χρόνια αργότερα, γίνεται δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Harvard, χωρίς όμως να ολοκληρώσει ποτέ τις σπουδές του, αφού το 1975 αποφασίζει να κάνει το όραμα του πραγματικότητα και να δημιουργήσει μία εταιρία που θα παρέχει σε κάθε σπίτι τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε τη Micro-Soft, που αργότερα έγινε Microsoft και δέκα χρόνια μετά κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση των Windows, δηλαδή τα Windows 1.0. Έτσι, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έφερε σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γωνία του κόσμου το «θαύμα» της τεχνολογίας, που έμελλε να αλλάξει τη ζωή μας για πάντα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει δέκα απίθανα facts που λίγοι γνωρίζουν για τον Bill Gates!

  1. Όπως πολλές ακόμη ιδιοφυΐες του επιστημονικού ή του καλλιτεχνικού χώρου, έτσι και ο Bill Gates, αποφάσισε να παρατήσει τις σπουδές του στο Harvard το 1975 για να μπορέσει να αφοσιωθεί απόλυτα στο όραμα του, που δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία της Microsoft. Στο εγχείρημά του τον στήριξαν οι πρώην συμμαθητές του από το σχολείο, ενώ ένας από αυτούς ήταν και καλός του φίλος Paul Allen.
  2. Ο Gates δημιούργησε τον πρώτο του κώδικα, όσο ήταν ακόμη μαθητής στο Lakeside Prep School και ήταν μία ψηφιακή μορφή του γνωστού παιχνιδιού τρίλιζα.
  3. Μάλιστα, δύο χρόνια πριν φύγει από το κολλέγιο, η αστυνομία του New Mexico τον συνέλαβε, επειδή προσπέρασε ένα κόκκινο φανάρι και οδηγούσε χωρίς να έχει μαζί του το δίπλωμα οδήγησης.
  4. Σε μία συνέντευξή του, έχει παραδεχθεί πως στο ξεκίνημα της Microsoft, προσπαθούσε να απομνημονεύει τις πινακίδες των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του, ώστε να γνωρίζει πόσο συνεπείς είναι στα ωράριά τους, χωρίς όμως να τους δώσει την εντύπωση πως τους ελέγχει.
  5. Ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που έχει κάνει στον εαυτό του, είναι κάποιες χειρόγραφες επιστημονικές σημειώσεις του Leonardo Da Vinci, της οποίες απέκτησε σε μία δημοπρασία του 1994, έναντι 30,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
  6. Μπορεί τα πλούτη του να είναι αμύθητα, όμως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως τα παιδιά του θα κληρονομήσουν μόνο 10 εκατομμύρια έκαστος, καθώς θεωρεί πως το να αφήνεις στα παιδιά σου ένα ποσό που δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις για το μέλλον τους.
  7. Έχει παραδεχτεί πως εάν το σχέδιο του για την Microsoft δεν είχε πετύχει, μάλλον θα είχε αφοσιωθεί στην έρευνα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.
  8. Τα αγαπημένα του συγκροτήματα είναι οι Weezer και οι U2, ενώ όπως έχει πει και ο ίδιος «Θα έδινα τα πάντα για να ξανά έκαναν οι Spinal Tap μια τελευταία περιοδεία».
  9. Κατά μέσο όρο, διαβάζει περίπου στα 50 βιβλία κάθε χρόνο, αφού όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν «Το διάβασμα είναι ο μόνος τρόπος να μαθαίνω νέα πράγματα και να τεστάρω διαρκώς την αντίληψή μου».
  10. Δεν γνωρίζει καμία άλλη γλώσσα πέρα από τη μητρική του, ενώ όπως έχει παραδεχτεί, είναι το μόνο πράγμα που έχει μετανιώσει μέχρι στιγμής στη ζωή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.