ΚΟΣΜΟΣ

Η.Π.Α: Εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού από πρώην προέδρους... χωρίς Τραμπ

Η.Π.Α: Εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού από πρώην προέδρους... χωρίς Τραμπ

Να εμβολιαστούν χωρίς κανένα δισταγμό όταν έρθει η σειρά τους καλούν τους Αμερικανούς τέσσερις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, με τις πρώην πρώτες κυρίες στο πλευρό τους. Στόχος στόχο να κάμψουν το σκεπτικισμό των εμβολίων. Μεγάλος απών από την καμπάνια ευαισθητοποίησης , ο Ντόναλντ Τραμπ

Πρωταγωνιστές σε δύο νέα διαφημιστικά μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 έγιναν οι Αμερικανοί πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ, όπως ανακοίνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ad Council.

Στο πλευρό τους οι πρώην πρώτες κυρίες Μισέλ Ομπάμα, Λόρα Μπους, Χίλαρι Κλίντον και Ρόζαλιν Κάρτερ. «Η επιστήμη είναι σαφής. Αυτά τα εμβόλια θα προστατεύσουν εσάς και όσους αγαπάτε από αυτή την επικίνδυνη και θανατηφόρα ασθένεια», λέει ο πρώην πρόεδρος Μπους ,ενώ ο Ομπάμα και ο Κλίντον παροτρύνουν επίσης τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να τερματιστεί η πανδημία και να πάμε μπροστά την χώρα μας», τονίζει ο Ομπάμα, την ώρα που ο Κάρτερ ακούγεται να λέει στο διαφημιστικό μήνυμα«Τώρα εξαρτάται από σένα».


Αισθητή είναι η απουσία, του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της πρώην πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ, οι οποίοι σύμφωνα με το CNN είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού τον Ιανουάριο στο Λευκό Οίκο.Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του ζεύγους Τραμπ, εκπρόσωπος του Ad Council είπε ότι ένα από τα διαφημιστικά μηνύματα βιντεοσκοπήθηκε στην ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο, στην οποία δεν παρέστη ο Τραμπ.


Τα νέα αυτά διαφημιστικά μηνύματα κοινής ωφελείας εντάσσονται στο πλαίσιο πανεθνικής εκστρατείας ενημέρωσης για τον εμβολιασμό του Ad Council υπό τον τίτλο «Από Σένα Εξαρτάται».

Στο πρώτο που διαρκεί ένα λεπτό οι πρώην ένοικοι του Λευκού Οίκου και οι σύζυγοί τους εμφανίζονται μπροστά στην κάμερα με τις μάσκες τους να εμβολιάζονται, ενώ στο δεύτεροι στέλνουν μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού.

Περισσότεροι από 300 εταίροι στηρίζουν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ad Council στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει τη διστακτικότητα όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου και να βοηθήσει να πειστούν περισσότεροι άνθρωποι να το κάνουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα πάρκα για πέταγμα χαρταετού - Οι 6 εξαιρέσεις στη μετακίνηση εκτός νομού