ΚΟΣΜΟΣ

Πρόβα τζενεράλε για το άνοιγμα του τουρισμού: Η Ολλανδία στέλνει 200 τουρίστες σε ελληνικό νησί

Πρόβα τζενεράλε για το άνοιγμα του τουρισμού: Η Ολλανδία στέλνει 200 τουρίστες σε ελληνικό νησί
IN TIME

Κορονοϊός: «Πρόβα» αποφάσισε να κάνει ένα ολλανδικό ταξιδιωτικό γραφείο - Θα φέρει 200 ανθρώπους σε μια 8ήμερη απόδραση στην Ελλάδα

Απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου πειράματος είναι να δει αν ο τουρισμός θα είναι εφικτός μέσα στην πανδημία του κορονοϊού.

Όσοι επιλεγούν, θα περάσουν τις διακοπές τους σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο με κόστος μόλις 399 ευρώ το άτομο, υπάρχουν ωστόσο μερικές προϋποθέσεις.

Οι Ολλανδοί τουρίστες δεν θα μπορούν να βγουν από το resort, ενώ επιστρέφοντας στη χώρα τους θα περάσουν 10 μέρες καραντίνα.

Ακόμα κι έτσι όμως, τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ταξιδιωτικό πείραμα, το οποίο υποστηρίζεται επισήμως από το ολλανδικό κράτος.

Η επίσημη ταξιδιωτική οδηγία της Ολλανδίας συνεχίζει να συμβουλεύει την αποφυγή των ταξιδιών στο εξωτερικό μέχρι και τουλάχιστον τα μέσα Μαΐου.

Ο ταξιδιωτικός πάροχος Sunweb διαθέτει 187 εισιτήρια για ανθρώπους ηλικίας 18-70 ετών και η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με κριτήρια που έχουν καθοριστεί από το ολλανδικό κράτος.

Οι τουρίστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, όχι όμως και να βγαίνουν από τους χώρους του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι - Τα σενάρια με λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση