Έντονες αντιδράσεις για τους νέους κανόνες της Google

Newsbomb

Για καίριο πλήγμα στην ιδιωτικότητα και παραβίαση του κοινοτικού δικαίου κατηγορείται η Google, της οποίας οι νέοι κανόνες επιτρέπουν να διαμοιράζονται όσα δεδομένα συλλέγονται.

Πριν από λίγες μέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Γαλλίας (CNIL) να εξετάσει την πολιτική που έθεσε από χθες σε ισχύ η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Το πόρισμα των Γάλλων επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους. Συγκεκριμένα, η επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4, πως: «Ανησυχούμε βαθύτατα ότι οι νέοι κανόνες δεν είναι σύμφωνοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία» και πρόσθεσε «η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι βασικός κανόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πιο αναλυτικά, η γαλλική Αρχή απεφάνθη ότι ο νέος κανονισμός απορρήτου παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ στις 27 Φεβρουαρίου ενημέρωσε την Google, ότι θα ηγηθεί πανευρωπαϊκής έρευνας που θα θέσει στο μικροσκόπιο τους όρους της νέας πολιτικής.

Μάλιστα, η Κομισιόν ζήτησε από την εταιρία να αναστείλει προσωρινά την εφαρμογή των νέων κανόνων, ωστόσο η Google έθεσε χθες σε ισχύ την αμφιλεγόμενη πολιτική της.

Ο κολοσσός ηλεκτρονικών με τους νέους κανόνες επιτρέπει να διαμοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από της υπηρεσίες του, σε όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες της εταιρίας όπως το You Tube, Gmail, Google+ και ο ιστότοπος Blogger.

Να σημειωθεί ότι η Google υποστηρίζει ότι η νέα πολιτική συμβάλλει στην ταχύτερη εξατομίκευση των αποτελεσμάτων αναζήτησης και των διαφημίσεων που προβάλλονται σε κάθε χρήστη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved