Ευρώπη των... υποτακτικών: Ούρσουλα και Μισέλ πάνε Τουρκία για συνάντηση με τον Ερντογάν

Newsbomb

Στην Σύνοδο Κορυφής «άδειασαν» Ελλάδα και Κύπρο και τώρα πάνε και στην Άγκυρα. 

Πραγματικά, πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Την ώρα που ο Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο, δύο κορυφαία στελέχη της σπεύδουν στο «παλάτι» για συνομιλίες με τον… νταή της ανατολικής Μεσογείου.

Η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη της καγκελαρίου Μέρκελ, αφού «άδειασε» για μια ακόμη φορά στη Σύνοδο Κορυφής τον Ελληνισμό, προσφέροντας κάλυψη στην Τουρκία, πηγαίνει πλέον να… συνομιλήσει με αυτόν που καθημερινά καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμπλέκεται σε τουλάχιστον 10 εμπόλεμα μέτωπα και παράλληλα συνεχίζει την επιθετική τακτική κατά της χώρας μας και κατά της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα ταξιδέψουν στην Τουρκία στις 6 Απριλίου. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για ενίσχυση της συνεργασίας με την Άγκυρα σε θέματα μετανάστευσης και εμπορίου.

Στη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανταποκρίθηκαν στις συμφιλιωτικές προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου, παρά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Τουρκία, καθώς και τις φιλοδοξίες της χώρας για ενεργειακά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι «να συνεργαστούν με την Τουρκία με ένα σταδιακό, αναλογικό και αντιστρέψιμο τρόπο ώστε να ενισχύσουν τη συνεργασία σε έναν αριθμό πεδίων κοινού ενδιαφέροντος.»

Οι ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν, επίσης, την Επιτροπή να ολοκληρώσει τη συμφωνία μετανάστευσης του 2016 μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και να διερευνήσει τρόπους ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των περίπου 4 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η συμφωνία μετανάστευσης διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στη μείωση του αριθμού των προσφύγων που κατέφευγαν στα ελληνικά νησιά και πρόσφερε στην Τουρκία 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες στην επικράτειά της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Αυτοκτόνησε η κόρη πασίγνωστου τραγουδιστή

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved