ΚΟΣΜΟΣ

Πρωταπριλιά: Οκτώ απίστευτες ιστορίες που μοιάζουν… ψέμα αλλά δεν είναι

Πρωταπριλιά: Οκτώ απίστευτες ιστορίες που μοιάζουν… ψέμα αλλά δεν είναι

Μετά τα όσα…απίστευτα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, οι περισσότεροι θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε τους ανθρώπους που θέλησαν να  διασκεδάσουν με μία καλοστημένη φάρσα τη φετινή Πρωταπριλιά. Εκδόσεις, κανάλια και οργανώσεις που συνήθως συμμετέχουν στην παράδοση επέλεξαν να μην το κάνουν τον περασμένο δύσκολο Απρίλιο, φαίνεται όμως ότι οι φάρσες επέστρεψαν για τα καλά το 2021.  Και αυτό γιατί φαίνεται όλοι μας είχαμε ανάγκη  από λίγο χιούμορ.

Τα περίεργα γεγονότα, οι απίθανες ειδήσεις και οι απίστευτες καταστάσεις όμως δεν είναι «ίδιον» μόνο της Πρωταπριλιάς. Και ενώ τα μέσα ενημέρωσης «διασκεδάζουν» με μυθοπλασίες, οι παράξενες ιστορίες της πραγματικής ζωής συνεχίζονται….

Ιδού μία μικρή λίστα με γεγονότα που μοιάζουν ψεύτικα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά, οπως τη συνέταξε το BBC:

Aνθρώπινες τρίχες στην...υπηρεσία του περιβάλλοντος

Ένα φιλικό προς το περιβάλλον κομμωτήριο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα μαλλιά των πελατών για να βοηθήσει στον…καθαρισμό του ωκεανού. Η ιδιοκτήτρια Τζέμα Χιλ, η οποία πρόκειται να ανοίξει το κατάστημα Luvely στο Dalkeith της Σκοτίας αργότερα αυτό το μήνα, είπε: "Τα μαλλιά δεν απορροφούν νερό αλλά απορροφούν λάδι. Αφού κουρέψουμε τα μαλλιά των πελατών, οι τρίχες θα συλλέγονται και θα χρησιμοποιούνται για την απορρόφηση των παράκτιων πετρελαιοκηλίδων"

Την ίδια τεχνική είχαν χρησιμοποιήσει πρόσφατα οι κάτοικοι του Μαυρίκιου, μετά τη διαρροή άνω των χιλίων τόνων πετρελαίου από ιαπωνικό πλοίο, το οποίο προσάραξε στα ανοικτά στο τέλος Ιουλίου. Την ώρα που η κυβέρνησή τους έκανε διεθνείς εκκλήσεις για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής καταστροφής, οι ντόποιοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους φτιάχνοντας φράγματα από άχυρο, φύλλα ζαχαροκάλαμου και ανθρώπινα μαλλιά μέσα σε υφασμάτινους σάκους.

Αγαπησιάρικες...αρκούδες λόγω μίας περίεργης ασθένειας

Ένας μυστηριώδης ιός επηρεάζει τις μαύρες αρκούδες στις Η.Π.Α, με αποτέλεσμα να γίνονται…πιο φιλικές από το συνηθισμένο απέναντι στον άνθρωπο. Έχει εξαπλωθεί στις πολιτείες της Νεβάδα και της Καλιφόρνια, όπου τουλάχιστον μια νεαρή αρκούδα, απόλυτα άνετη γύρω από μια ομάδα ανθρώπων, πήρε ένα μήλο και το έφαγε ανενόχλητη και ήρεμη στην πίσω αυλή τους. Δυστυχώς, εάν δεν αντιμετωπιστεί, η σπάνια αυτή κατάσταση μπορεί να αποβεί θανατηφόρα για τα ζωάκια.

Σαύρα ρομπότ που μιμείται άψογα τα ερπετά

Μία… σαύρα ρομπότ μπορεί να σκαρφαλώνει στους τείχους σαν κανονικό ερπετό! Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Sunshine Coast στο Κουίνσλαντ της, Αυστραλίας, δημιούργησε το ρομπότ για να μελετήσει τις κινήσεις που κάνουν οι σαύρες και τι είναι εκεινο που τις καθιστά τόσο αποτελεσματικές γρήγορες και ευέλικτες. Διαπίστωσαν ότι για τις σαύρες όπως και για τα ρομπότ-σωσίες τους το ιδανικό περπάτημα είναι ούτε το πολύ, ούτε το πολύ αργό…

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα...προσωπικά της σοκολατάκια

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΄Β έχει πάντα μαζί της το «προσωπικό» της κουτί με σοκολατάκια, έτσι ώστε κανείς άλλος να μην μπορεί να φάει από αυτό. Αυτό τουλάχιστονυποστηρίζει ένα νέο ντοκιμαντέρ του δικτύου ITV.

Η λαίδη Πάμελα Χίκς, δεύτερη ξαδέλφη της Βασίλισσας,αποκάλυψε το «γλυκό μυστικό»της 94χρονης αυτού Μεγαλειότητας στο ντοκιμαντέρ «Τα χρόνια μου με τη Βασίλισσα».

Ο ηθοποιός που μοιράζει δολάρια στους δρόμους

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντικ Βαν Νταϊκ, βετεράνος του Β Παγκοσμίου Πολέμου-ο οποίος είχε παίξει μεταξύ άλλων στο Μαίρη Πόππινς, μοίραζε δέσμες με χαρτονομίσματα στο δρόμο. Περαστικοί στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια είχαν δει τον 95χρονο ηθοποίο να βγάζει χρήματα από την τράπεζα και να τα προσφέρει σε ανθρώπους που έκαναν ουρά έξω γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Πόνι σε ρόλο βιβλιοθηκονόμου εν μέσω πανδημίας

Ένα πόνι διάσωσης ανέλαβε έναν ασυνήθιστο ρόλο κατά τη διάρκεια του lockdown: άρχισε να παραδίδει μυθιστορήματα στα μέλη μιας λέσχης βιβλίων! Ο Micky το πόνι πρόσφερε τις υπηρεσίες του στα μέλη του Hullavington Book Group στο Γουίλτσάϊρ, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις συναντήσεις και τις συζητήσεις τους γύρω απο τα αγαπημένα τους βιβλία έστω και εικονικά.

15.000 μέλισσες στο αυτοκίνητο ενός "τυχερού άτυχου"

Οι περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν από το σούπερ μάρκετ ελπίζοντας ότι έχουν ψωνίσει «ευκαιρίες». Ένας άτυχος άντρας στο Νέο Μεξικό πάλι, όταν μπήκε με τα ψωνια στο αυτοκίνητό του, ανακάλυψε 15.000 μέλισσες να τον περιμένουν!

Ο οδηγός που είχε αφήσει το παράθυρό του ανοιχτό για να πάει στο συνοικιακό παντοπωλείο δεν πρόσεξε το σμηνος των μελισσών παρά όταν είχε απομακρυνθεί αρκετά. Για καλή του τύχη, ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας που βρέθηκε στο δρόμο του , έβγαλε με ασφάλεια τα έντομα από το όχημά του.

Κόμικ αφιερωμένο στη ζωή της Τζιλ Μπάϊντεν

Ένα κόμικ αφιερωμένο στη νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζίλ Μπάιντεν είναι στα σκαριά.αι μέρος της σειράς βιβλίων "Female Force", που εστιάζει σε γυναίκες που έκαναν τη διαφορά και ξεχώρισαν σε όλο τον κόσμο.

Ανάλογες εκδόσεις έχουν αφιερωθεί σε γυναίκες που έγραψαν τη δική τους σελίδα στην ιστορία, η κάθε μία στον τομέα της. Ανάμεσά τους η Ντόλι Πάρτον αλλά και η μητέρα Τερέζα. Ενα αντίστοιχο βιβλίο ζωγραφικής θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το κόμικ με την σουπερ-ηρωίδα πρώτη κυρία που αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στον Απρίλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.491 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 67 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 755 οι διασωληνωμένοι