ΚΟΣΜΟΣ

O EMA αμφισβητεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V: Έρευνα περί τήρησης δεοντολογίας

O EMA αμφισβητεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V: Έρευνα περί τήρησης δεοντολογίας
AP

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα αρχίσει να διερευνά την ερχόμενη εβδομάδα, αν οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 Sputnik V ακολούθησαν τις παγκόσμιες κλινικές και επιστημονικές προδιαγραφές, γράφουν οι Financial Times.

Η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) διεξάγεται καθώς πηγές προσκείμενες στη διαδικασία έγκρισης της ρυθμιστικής αρχής δήλωσαν στους FT ότι οι δοκιμές του Sputnik V δεν έγιναν ακολουθώντας τους κανόνες δεοντολογίας.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε στην εφημερίδα: «Δεν υπήρξε πίεση (στους συμμετέχοντες) και το Sputnik V ανταποκρίνεται σε όλες τις κλινικές πρακτικές».

Στο μεταξύ σύγχυση φαίνεται να επικρατεί στον ΕΜΑ σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca: Την Τρίτη αξιωματούχος του δήλωσε πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και επεισοδίων θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί σε πολλές χώρες, ωστόσο αργότερα ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχει καταλήξει σε συμπεράσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Τσιόδρα για τον κορονοϊό: Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις