ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος για το τηλεφώνημα Μπάιντεν - Ερντογάν: Συνάντηση στο ΝΑΤΟ και «διαχείριση διαφωνιών»

BIDEN_ERDOGAN
Φωτογραφία αρχείου
AP Images

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας πως οι δυο πρόεδροι θα συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο. Η αναφορά των Αμερικανών στη «διαχείριση των διαφωνιών».

Η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται δια της πλαγίας οδού και το γεγονός ότι δεν ήταν και τόσο ένθερμη, με την πλευρά της Άγκυρας να μην έχει δώσει ακόμα επίσημη ενημέρωση για τη συζήτηση των δυο ανδρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δυο πρόεδροι συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, γεγονός που έχει τη σημασία του καθώς δεν θα πρόκειται για μια επίσκεψη του ενός ή του άλλου σε μια από τις δυο χώρες παρά μια διμερή συνάντηση με την ευκαιρία μιας συγκέντρωσης των ηγετών των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αναφορά που γίνεται στη «διαχείριση των διαφωνιών», γεγονός που έρχεται να κάνει σαφές ότι οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας προφανώς και δεν είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

«Ο Πρόεδρος Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταφέροντας το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών. Οι ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τα νέα μέτρα για Πάσχα, εστίαση και μετακινήσεις - Όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς