Και το BBC «καίει» τον Μπόρις Τζόνσον: Είπε όντως «ας στοιβάζονται τα πτώματα»

Κωνσταντίνος Μαυραγάνης

AP

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε όντως πως «τα πτώματα μπορούν να στοιβάζονται ψηλά» κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης περί lockdown στη Ντάουνινγκ Στριτ το φθινόπωρο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC που επικαλείται πηγές ενήμερες για τις συνομιλίες.  

Τη Δευτέρα η Daily Mail μετέδωσε πως ο Τζόνσον είχε πει «ας στοιβάζονται ψηλά τα πτώματα, κατά χιλιάδες» αντί να διατάξει ένα τρίτο lockdown.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε πως προέβη σε αυτά τα σχόλια, προσθέτοντας πως τα lockdowns απέδωσαν.

Ο Κιρ Στάρμερ, επικεφαλής των Εργατικών, είπε ότι έχει «εκπλαγεί» από τις αναφορές.

«Όλοι θα έπρεπε να προβληματίζονται βαθιά, ειδικότερα όλες αυτές οι οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον στην πανδημία».

Τα σχόλια αυτά λέγεται πως έλαβαν χώρα κατά τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ η Αγγλία έμπαινε σε δεύτερο lockdown μετά από μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Λόρα Κούενσμπεργκ, πολιτική συντάκτης του BBC, είπε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είχε αναφερθεί πως είχε έντονους προβληματισμούς για τις επιπτώσεις ενός άλλου lockdown στην οικονομία και προβλήματα υγείας που δεν συνδέονταν με Covid-19.

«Αυτό μας πάει πίσω σε εκείνη τη στιγμή και στους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς που είχαν κάνει κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονταν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων- μεταξύ των οποίων και κάποιοι υπουργοί- πως ο δισταγμός για το δεύτερο lockdown κόστισε όντως ζωές» όπως είπε σχετικά.

Ο Μπεν Γουάλας, υπουργός Άμυνας, χαρακτήρισε «αναληθή» την εν λόγω ιστορία και όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια αυτά ο Μπόρις Τζόνσον, αρνήθηκε πως τα είχε κάνει. Όπως είπε, το κοινό ήθελε η κυβέρνηση να διασφαλίσει πως τα lockdowns αποδίδουν.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε επίσης ότι τα σχόλια που αναφέρθηκαν ήταν αναληθή, σημειώνοντας πως «αυτό είναι αναληθές και ο πρωθυπουργός το αρνήθηκε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

AstraZeneca: Η ΕΕ κινήθηκε νομικά κατά της εταιρείας για τις παραδόσεις των εμβολίων

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved