«Torso Killer»: 74χρονος serial killer ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε δύο ανήλικες

Κωνσταντίνος Μαυραγάνης

AP

Eπί χρόνια ο Ρίτσαρντ Κότινγχαμ, γνωστός και ως «Torso Killer», προέβαινε σε ομολογίες, οδηγώντας σε κλεισίματα υποθέσεων με φρικτούς θανάτους νεαρών γυναικών από τη δεκαετία του 1960 ακόμα- ωστόσο υπήρχε μια ανεξιχνίαστη υπόθεση για την οποία δεν αναλάμβανε την ευθύνη: Τους φόνους της 17χρονης Μαίρη Αν Πράιορ και της 16χρονης Λορέιν Μαρί Κέλι το 1974.  

Σύμφωνα με το Associated Press, ο 74χρονος Κότινγχαμ την Τρίτη παραδέχτηκε ότι απήγαγε και βίαζε τα δύο κορίτσια για ημέρες πριν τα πνίξει στη μπανιέρα ενός δωματίου μοτέλ.

Οι έφηβες εθεάθησαν για τελευταία φορά στις 9 Αυγούστου 1974, στο Νορθ Μπέργκεν. Είχαν φύγει από το σπίτι τους για να πάνε σε ένα εμπορικό κέντρο 21 χλμ μακριά, λέγοντας στους δικούς τους ότι θα πήγαιναν με το λεωφορείο για να πάρουν μαγιό για ένα ταξίδι στο Τζέρσει Σορ.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν πει στην αστυνομία πως τα κορίτσια έκαναν ωτοστόπ και μπήκαν στο αυτοκίνητο ενός άνδρα. Βρέθηκαν πέντε ημέρες μετά. Τα πτώματά τους ήταν γυμνά και παραμορφωμένα, και βρέθηκαν σε ένα δάσος στην κομητεία Μπέργκεν. Η ταυτοποίησή τους έγινε χάρη στα κοσμήματά τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Τζον Μπρούνο, ο Κότινγχαμ έχει μετανιώσει για τα εγκλήματα και ελπίζει να δώσει με αυτόν τον τρόπο στους γονείς ένα τέλος στην υπόθεση.

Στην ομολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ο serial killer παραδέχτηκε ότι τράβηξε με τη βία τη Λορέιν σε ένα δωμάτιο μοτέλ και απείλησε ότι θα τη βλάψει εάν η Μαίρη Αν δεν συμμορφωνόταν. Ομολόγησε ότι τις βίασε και τις έδενε όταν ο ίδιος κοιμόταν, για να μην διαφύγουν. Επίσης. Ομολόγησε πως τις έπνιξε στην μπανιέρα πριν πετάξει τα πτώματά τους.

Η υπόθεση αυτή ήταν ένα από τα πιο γνωστά ανεξιχνίαστα εγκλήματα του Νορθ Τζέρσεϊ, και ο Κότινγχαμ είναι ένας από τους πιο φρικτούς εγκληματίες της περιοχής. Ήταν γνωστός ως Torso Killer επειδή διαμέλιζε κάποια από τα θύματά του, κόβοντας τα κεφάλια και τα άκρα τους.

Εκτίει ποινή ισοβίων στο Νιου Τζέρσεϊ για άλλους φόνους. Αν και έχει πει ότι είναι υπεύθυνος για 100 φόνους, οι αρχές τον έχουν συνδέσει επίσημα με 11 ως τώρα. Είχε συλληφθεί το 1980, όταν μια καμαριέρα σε μοτέλ άκουσε μια γυναίκα να φωνάζει στο δωμάτιό του.

Κατά τη δεκαετία του 1970 είχε σύζυγο και παιδιά και εργαζόταν ως προγραμματιστής για μια ασφαλιστική στη Νέα Υόρκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Φουρθιώτη: Το σακίδιο που «έκαψε» τους ποινικούς και η έρευνα στο λάπτοπ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved