Επίθεση σε σαουδαραβική αεροπορική βάση από τους Χούθι της Υεμένης

Κωνσταντίνος Μαυραγάνης

Υποστηρικτής των Χούθι, στην Υεμένη
AP

Οι δυνάμεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη επιτέθηκαν την Τετάρτη με drone εναντίον στρατιωτικής αεροπορικής βάσης στην πόλη Χαμίς Μουσαΐτ στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε εκπρόσωπός τους μέσω Twitter.  

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που μάχεται ενάντια στους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι ανέφερε πως η σαουδαραβική αεράμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε ένα drone που είχε εξαπολυθεί ενάντια στο βασίλειο, μετέδωσε νωρίτερα την Τετάρτη το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.

Ο στρατιωτικός συνασπισμός παρενέβη στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 ενάντια στους Χούθι αφού έδιωξαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση από την πρωτεύουσα, Σαναά.

Οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον σαουαραβικών πόλεων, μετά την παρουσίαση από το Ριάντ τον προηγούμενο μήνα μιας πρότασης κατάπαυσης του πυρός από τα Ηνωμένα Έθνη και τις ΗΠΑ.

Οι Χούθι είπαν ότι η συμφωνία δεν κάνει αρκετά για την πλήρη άρση ενός θαλάσσιου και αεροπορικού εμπάργκο σε περιοχές που ελέγχονται από τους ίδιους.

Η σύγκρουση θεωρείται σε μεγάλο βαθμό πως αποτελεί «πόλεμο δι’αντιπροσώπων» μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν. Οι ίδιοι οι Χούθι λένε πως μάχονται ενάντια σε ένα διεφθαρμένο σύστημα και σε επιθετικότητα από το εξωτερικό.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved