ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία - Δυστύχημα στο τελεφερίκ: Πώς ο 5χρονος Eitan σώθηκε από την αγκαλιά του πατέρα του

Ιταλία - Δυστύχημα στο τελεφερίκ: Πώς ο 5χρονος Eitan σώθηκε από την αγκαλιά του πατέρα του

Το ατύχημα με το τελεφερίκ του Mottarone στη Βόρεια Ιταλία σόκαρε ολόκληρη την χώρα, καθώς έχασαν την ζωή τους 14 άτομα και καταστράφηκαν 5 οικογένειες.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τον τόπο του δυστυχήματος αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να έσπασε το καλώδιο ανηφορικής προσέλκυσης της καμπίνας του τελεφερίκ την ώρα που βρισκόταν στον ανώτατο πυλώνα και εκεί που υποτίθεται πως έπρεπε να ‘γαντζωθεί’ στο άλλο καλώδιο, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ.

Έτσι λοιπόν η καμπίνα έπεσε στο κενό από ύψος περίπου 20 μέτρων και αφού έσκασε στη βουνοπλαγιά κύλησε για εκατοντάδες μέτρα μέχρι που χτύπησε σε κάποια δέντρα, όπου και σταμάτησε την πορεία της.

Οι έρευνες εντείνονται στο σπασμένο καλώδιο αλλά και στα φρένο ασφαλείας, τα οποία φαίνεται πως δεν λειτούργησαν. Οι εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία για την εν λόγω τραγωδία, και προαναγγέλλουν πως αυτή θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να διαλευκανθούν τα αίτια.

Ανάμεσα στις ιστορίες που ξεχωρίζουν είναι αυτή του μοναδικού επιζώντα, του πεντάχρονου Ισραηλινού Eitan Biran, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ενστικτώδη αγκαλιά του πατέρα του που τον προστάτεψε.

Ο ίδιος ο πατέρας Amit, η μητέρα Tal, ο δίχρονος αδελφός Tom, και οι δύο παππούδες του σκοτώθηκαν στο ατύχημα.

Οι γιατροί που θεραπεύουν τον Eitan λένε πως είναι αναίσθητος και πως υποφέρει από πολλά σπασμένα κόκαλα και πως οι επόμενες δύο μέρες θα είναι κρίσιμες για την ανάρρωσή του. Κοντά στον Eitan βρίσκεται η θεία του αλλά και οι παππούδες του, γύρω από τους οποίους επικρατεί μεγάλη διακριτικότητα.

Το δυστύχημα στο τελεφερίκ

Το δυστύχημα που συνέβη χθες στις ιταλικές Άλπεις συγκλονίζει την Ιταλία.

Το τελεφερίκ Στρέσα-Μοταρόνε που μεταφέρει τουρίστες και ντόπιους από την πόλη που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Ματζόρε σε υψόμετρο 1.300 μέτρων ανέβαινε προς το βουνό όταν η καμπίνα έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Αναποδογύρισε πολλές φορές και σταμάτησε όταν χτύπησε σε δέντρα, εξήγησαν οι διασώστες, περιγράφοντας τη μοιραία πορεία του.

Μία ομάδα πεζοπόρων που βρίσκονταν κοντά άκουσαν έναν δυνατό ήχο πριν από τη συντριβή που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από το σπάσιμο ενός καλωδίου, οπως είπε η δήμαρχος της Στρέζα, Μαρσέλα Σεβερίνο, προσθέτοντας οτι κάποια από τα θύματα βρέθηκαν μέσα στην καμπίνα, ορισμένοι από τους επιβάτες είχαν εκτιναχθεί στα δέντρα.

Δύο παιδιά που είχαν τραυματιστεί σοβαρά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο. Το μεγαλύτερο, ηλικίας 9 ετών, πέθανε λίγο αργότερα, καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οι λεπτομέρειες που βλεπουν το φως σχετικά με τα θύματα και τις ζωές τους, προκαλούν ανείπωτη θλίψη.

Τα θύματα της τραγωδίας


Τρεις γενιές μιας οικογένειας, ένα ζευγάρι που γιόρταζε τα 40α γενέθλιά της συζύγου, μία νέα που είχε μόλις πάρει πτυχίο και ο αρραβωνιαστικός της είναι μεταξύ των θυμάτων, όπως γράφει η Daily Mail

Ο Αμιτ Μπιράν, 30 ετών, η σύζυγός του Ταλ, 26 ετών, ο μόλις δύο ετών γιός τους Τομ και οι γονείς της Ταλ, Ιτσάκ και Μπάρμπαρα Κοέν 82 και 70 ετών, σκοτώθηκαν όλοι στην τραγωδία στο Πεδεμόντιο την Κυριακή όταν το τελεφερίκ στο οποίο ταξίδευαν έπεσε στο κενό.

O Aμίτ Μπιράν, η σύζυγός του και ο δίχρονος γιός τουςFacebook

Το ζευγάρι είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Ισραήλ, όπου γεννήθηκαν, στην Παβία της Λομβαρδίας όπου ο Aμίτ εργαζόταν στο τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου. Μία οικογενειακή βόλτα στις Άλπεις με τους γονείς της συζύγου του κατέληξε σε τραγωδία.
Ο μεγαλύτερος γιος τους Ειτάν, ηλικίας πέντε ετών, ήταν επίσης στο τελεφερίκ και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.


Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ο Αλεσάντρο Μέρλο, 29 ετών και η αρραβωνιαστικιά του,Σίλβια Μαλνάτι 27 ετών.

O Αλεσάντρο Μέρλο και η αρραβωνιαστικιά του, σε ευτυχισμένες στιγμέςInstagram

Οι νέοι είχαν σχέση τα τελευταία 10 χρόνια και σχεδίαζαν να παντρευτούν σύντομα, δήλωσε ένας φίλος τους στην Corriere. Η νεαρή κοπέλα είχε μόλις αποκτήσει πτυχίο οικονομικών και είχε πιάσει δουλειά σε αρωματοποιία στο Μιλάνο.

O Aλεσάντρο Μέρλο και η αρραβωνιαστικιά τουΙnstagram

Στο τραγικό ατύχημα σκοτώθηκαν επίσης ο Άντζελο Βίτο Γκασπάρο 45 ετών, και σύζυγός του Ρομπέρτα Πιστολάτο, που γιόρταζε τα 40α γενέθλιά της την ημέρα του ατυχήματος.

O Άντζελο Γκασπάρο και η Ρομπέρτα ΠιστολάτοFacebook

Η Ρομπέρτα, η οποία είχε επίσης πρόσφατα ολοκληρώσει τις σπουδές της στην ιατρική και δούλευε στην πόλη Πιατσέντσα, είχε στείλει ένα μήνυμα στην αδερφή της λίγες στιγμές πριν πεθάνει που έγραφε: «Θα ανεβούμε στο τελεφερίκ»

Φωτογραφία απο το σημείο της τραγωδίαςΑ.Ρ


Το ατύχημα συνέβη τη στιγμή που η καμπίνα έφτασε στον τελικό σταθμό στην κορυφή του Mοταρόνε, καθως ένα από τα καλώδια στήριξης έσπασε.


Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται επίσης ο 54χρονος Βιτόριο Ζορλόνι, η 38χρονη αραβιωνιαστικιά του και ο πεντάχρονος γιος του ζευγαριού Ματία. Σκόπευαν να παντρευτούν τον επόμενο μήνα, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Η Σερένα Κοσεντίνο, 27 ετών, που περιγράφεται από τους φίλους της ως μία ταλαντούχα φοιτήτρια που πρόσφατα μετακόμισε στη Βερμπανία με υποτροφία, και ο Ιρανός φίλος της Mohammadreza Shahaisavandi, 23 ετών, επίσης φοιτητής, σκοτώθηκαν. Το ζευγάρι φέρεται να απολάμβανε ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο μαζί μετά τη μετακόμιση της νεαρής κοπέλας και την απομάκρυνσή της από τον αγαπημένο της που ζούσε ακόμη στη Ρώμη.

Τα συντρίμμια της μοιραίας καμπίνας του τελεφερίκΑ.Ρ


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ο υπουργός Μεταφορών Ενρίκο Τζιοβανίνι χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τρομερή τραγωδία».


Το δυστύχημα φαίνεται να είναι η χειρότερη καταστροφή που σημειώνεται σε τελεφερίκ της Ιταλίας από το 1998, όταν ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεριωθούμενο αεροσκάφος έκοψε το καλώδιο ενός τελεφερίκ στο Cavalese στους Δολομίτες, σκοτώνοντας 20 άτομα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ σε σχολείο της Αττικής: Συνελήφθη δάσκαλος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών