ΚΟΣΜΟΣ

Kρίστιαν Έρικσεν: Ποια είναι η σύζυγος του Δανού άσου που συγκίνησε τον πλανήτη

Kρίστιαν Έρικσεν: Ποια είναι η σύζυγος του Δανού άσου που συγκίνησε τον πλανήτη

Ολόκληρος ο κόσμος «πάγωσε» το Σάββατο τη στιγμή που ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

Το περιστατικό σόκαρε τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του Κρίστιαν Έρικσεν, η «ανθρώπινη ασπίδα» που στήθηκε γύρω του προκαλεί ακόμη συζητήσεις για τη μαγεία του ποδοσφαίρου, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που εστίασαν στη σύζυγό του.

H Σαμπρίνα Κβιστ, μητέρα των δύο του παιδιών παρακολουθούσε το παιχνίδι και έτρεξε πανικόβλητη από τις εξέδρες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά των συμπαικτών του. Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές και ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, την προσπάθεια των γιατρών να κρατήσουν στην ζωή τον Έρικσεν.

Ο πρώην τερματοφύλακας της εθνικής Δανίας, Πίτερ Σμάιχελ, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η σύζυγος του Έρικσεν πίστευε ότι ο άνδρας της είχε πεθάνει, όταν προσπάθησε να τρέξει κοντά του.

Μιλώντας στον ραδιόφωνο του BBC είπε ότι οι παίκτες της Δανίας κλήθηκαν να διαβεβαιώσουν τη μητέρα των δύο παιδιών του ποδοσφαιριστή, ότι ο 29χρονος εξακολουθεί να αναπνέει, μετά την κατάρρευσή του.

Ο γιος του Σμάιχελ, Κάσπερ ήταν ένας από τους παίκτες της Δανίας, που έσπευσαν μαζί με τον ήρωα πλέον Σίμον Κιάερ, να παρηγορήσουν την γυναίκα του συμπαίκτη τους. "Ήταν οι χειρότερες δύο ώρες στην καριέρα μου στο ποδόσφαιρο" τόνισε με νόημα ο πρώην τερματοφύλακας.

Ποια είναι η Σαμπρίνα Κβιστ

H κυρία Έρικσεν γεννήθηκε το 1995 στην πόλη Tόμεραπ της Δανίας και σήμερα ζει στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ, σε αντίθεση με τις γνωστές «WAGS» οπως ονομάζονται οι συζύγοι και σύντροφοι διάσημων αθλητών...που διακρίνονται για την αγάπη τους στη χλιδή και την υπερβολική έκθεση στα μίντια.

Η Σαμπρίνα εργαζόταν ως κομμώτρια στη Δανία και όταν το ζευγάρι μετακόμισε στο Λονδίνο, εργάστηκε αρχικά σε ένα κατάστημα ρούχων. Όπως είχαν παραδεχθεί αρχικά, δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στη ζωή στη βρετανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun ωστόσο αγόρασαν ένα σπίτι στο Hampstead το 2016 και άρχισαν να συνηθίζουν τη νέα ζωή, καθώς ο πρώην μέσος της Tότεναμ εμφανίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης.

Η Σαμπρίνα Κβιστ και ο Κρίστιαν Έρικσεν, άρχισαν να βγαίνουν το 2012. Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Έρικσεν ανακοίνωσε στο Instagram πρόκειται να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί. Οι δυο τους καλωσόρισαν τον γιο τους τον Ιούνιο του 2018. Ο Κρίστιαν Έρικσεν έγραφε τότε στο Instagram «Σύντομα, περήφανοι μαμά και μπαμπάς».

Λίγο μετά καλωσόρισαν και το δεύτερο παιδί τους με το διεθνή άσο να γράφει λακωνικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Τετραμελής οικογένεια».

Ο ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του το 2016 είχε πει:«Πρέπει να μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις σωματικά και ψυχικά, την πίεση και τις απαιτήσεις γιατί εργάζομαι 7 ημέρες την εβδομάδα, ξέρω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο για τη σύζυγό μου. Φυσικά και θα ήθελα να βγαίνω περισσότερο μαζί της και με φίλους, αλλά δεν μπορώ να το κάνω, όσο θα ήθελα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση

Πανελλήνιες- Πανελλαδικές 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται να αυξηθούν οι βάσεις εισαγωγής και γιατί