ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αγωνιούν οι οικογένειες των 159 αγνοουμένων από την κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι

κατάρρευση κτιρίου
AP

Οι οικογένειες και οι φίλοι των 159 ανθρώπων που αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου σε προάστιο του Μαϊάμι προσπαθούσαν να διατηρήσουν τις ελπίδες τους την Παρασκευή καθώς τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις έρευνες στα συντρίμμια, έχοντας βρει μέχρι τώρα τέσσερις νεκρούς.

Τρία επιπλέον πτώματα ανασύρθηκαν τη νύχτα αφού ένα άτομο είχε ανακηρυχθεί νεκρό την Πέμπτη. Αξιωματούχοι ανέβασαν τον αριθμό των αγνοουμένων στους 159, από τους 99 που είχαν αναφερθεί την Πέμπτη.

Τα σωστικά συνεργεία είχαν να αντιμετωπίσουν σποραδικές θύελλες και και μια φωτιά που ξέσπασε στον χώρο.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μεγάλο τμήμα του Champlain Towers South στο Σέρφσαϊντ κατέρρευσε. Βίντεο που κατέγραψε κάμερα έδειξε μια ολόκληρη πλευρά του να αναδιπλώνεται σε δύο κομμάτια, το ένα μετά το άλλο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη Φλόριντα και διέταξε την αποστολή ομοσπονδιακής βοήθειας.

Δεν έχει εξακριβωθεί τι προκάλεσε την κατάρρευση του 40 ετών κτιρίου, αν και τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι το 12 ορόφων κτίριο υποβαλλόταν σε εργασίες επισκευών.

Δορυφορικά δεδομένα από τη δεκαετία του 1990 έδειξαν ότι το κτίριο βυθιζόταν 1 με 3 χιλιοστά ετησίως, ενώ τα γύρω κτίρια έμεναν σταθερά, είπε καθηγητής του Florida International University.

To Champlain Towers South είχε πάνω από 130 μονάδες, εκ των οποίων 80 ήταν κατειλημμένες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Φωτογραφία - ντοκουμέντο του συζυγοκτόνου μέσα από τη φυλακή