ΚΟΣΜΟΣ

Κιλιτσντάρογλου: Η κυβέρνηση θέλει να με φυλακίσει. Ας κάνει ο Ερντογάν άρση της ασυλίας μου

Κιλιτσντάρογλου: Η κυβέρνηση θέλει να με φυλακίσει. Ας κάνει ο Ερντογάν άρση της ασυλίας μου

Ο επικεφαλής του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, «πέταξε το γάντι» στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας τον να κάνει άρση της ασυλίας του.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, CHP, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θέλει να τον φυλακίσει και προκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να προβεί σε άρση της ασυλίας του, προσθέτοντας πως δεν φοβάται.

Ο επικεφαλής του CHP ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter στις 3 Ιουλίου, λέγοντας πως «ας κάνουμε άρση της ασυλίας μου εδώ και τώρα, ας το κάνουμε μαζί».

Η τουρκική προεδρία επιδιώκει στο κοινοβούλιο άρση της ασυλίας 20 στελεχών, μεταξύ των οποίων ο Κιλιτσντάρογλου.

Η προεδρική πρόταση υποβλήθηκε σε κοινοβουλευτική επιτροπή που αποτελείται από μέλη της συνταγματικής επιτροπής και της επιτροπής δικαιοσύνης. Εάν περάσει από εκεί, θα βρεθεί ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Η πρόταση αυτή «στοχεύει» 15 βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP και από έναν από το «Καλό Κόμμα» (IYI), το DP, το TIP και το DBP.

Στο βίντεό του ο Κιλιτσντάρογλου υποστηρίζει πως η κυβέρνηση θέλει να τον στείλει στη φυλακή «επειδή θέλουν να φοβάστε». Παράλληλα δήλωσε πρόθυμος να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα και υποστήριξε ότι δεν φοβάται να χάσει την ασυλία του.

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»